Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Lepnums / Jaunumi

Vītoliņa: Manas Lotes dēļ, tas viss ir tapis! © DIENA(4)

Caur savu pieredzi Sirds siltuma darbnīcas rosību vispirms pamanīju portālā draugiem.lv, bet vēstuli redakcijai atrakstīja Edgars Vītoliņš. «Vēlos Latvijas lepnuma balvai pieteikt savu sievu un Sirds siltuma darbnīcu,» viņš rakstīja. «Esam izgājuši cauri smagam dzīves posmam. Ģenētiskas slimības dēļ meitai nav ne izsalkuma, ne slāpju.

Latvijas lepnums no 2004. gada līdz šodienai © DIENA(6)

Šogad jau desmito reizi laikraksts Diena un telekompānija TV3 rīko akciju Latvijas lepnums, lai stāstītu par cilvēkiem, kuri ir nesavtīgi un iedvesmo labiem darbiem. Akcijas laikā esam saņēmuši vairāk nekā 7000 vēstuļu par cilvēkiem, ar kuriem lepojaties.

Kā dzīvo Latvijas lepnumi pēc ceremonijas(1)

Kas ir Latvijas lepnums? Tie ir cilvēki, kas ir mums līdzās ikdienā, tādi paši kā mēs. Viņi strādā, mācās, savu laiku priecājas, savu laiku arī noraud kādu asaru, bet viņi neņerkst, nekrīt izmisumā. Viņi palīdz citiem, viņi, gadoties klāt izšķirošā brīdī, uzņemas atbildību, rūpes un vienkārši dara to, ko liek sirds. Latvijas lepnumi dod cerību, viņi piepilda kādu sapni.

Pasniegtas Latvijas lepnuma 2012 balvas(18)

Jau devīto gadu laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, rīko akciju Latvijas lepnums, meklējot un godinot tos cilvēkus, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, sarežģītā situācijā nepaliek malā, bet iet un dara, lai palīdzētu, piepildītu cerību un sapni, izglābtu, atbalstītu.

Gada nogalē godināsim Latvijas lepnumus 2012(2)

Jau devīto gadu laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, rīko akciju Latvijas lepnums, meklējot un godinot tos cilvēkus, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, sarežģītā situācijā nepaliek malā, bet iet un dara, lai palīdzētu, piepildītu cerību un sapni, izglābtu, atbalstītu.

Latvijas lepnums: Deva otru dzimšanas dienu(16)

Klusajā, mierpilnajā Ogres novada pagasta centrā Lauberē 16. jūnijs bija pavisam parasta vasaras diena, bet Sandrim tā varēja izrādīties pēdējā viņa tobrīd tikai 16 gadu ilgajā mūžā, ja nebūtu Martas un viņas uzņēmības īstajā brīdi, daudz neprātojot, doties palīgā. Tagad 24 gadus vecā Latvijas Biznesa koledžas studente Marta Lauva pieteikta Latvijas lepnuma balvai, jo Lauberes iedzīvotāji, it īpaši jau pamatskolas, kurā strādā Martas mamma, pedagogi, ar viņu ļoti lepojas. Laikraksts Diena un TV3, piedaloties draugiem.lv, lepnumus meklē jau devīto reizi.

Iespēja neklusēt par labestību un atbalstu © DIENA(2)

Jau šobrīd un līdz pat oktobra beigām laikraksts Diena un telekompānija TV3 aicina izvirzīt pretendentus balvai Latvijas lepnums 2012. Cilvēki, kas pelnījuši Latvijas lepnuma balvu, meklējami tepat līdzās - viņu vidū var būt nesavtīgs pedagogs, gādīgi audžuvecāki vai jaunietis, kas nevilcinoties glābis nelaimē iekļuvušo.

Piesaki savu Latvijas lepnumu! © DIENA(13)

Katrā Latvijas nostūrī dzīvo un strādā ļaudis, kas citiem padara dzīvi labāku tikai ar to vien, ka viņi ir līdzās un, neprasot, nedomājot par materiālu labumu, iet un dara. Latvijas lepnums ir iecerēts, lai atrastu un godinātu šos sirsnīgos, pašaizliedzīgos un nesavtīgos cilvēkus.

Dāvanā - iespēja mācīties angļu valodu(3)

Latvijas lepnuma 2011 balvas ieguvēja Linda Demitere saņēmusi vēl vienu balvu - mācību iestāde Valodu mācību centrs (VMC), kuru 1995. gadā atklāja Velsas princis Čārlzs, vēlējās pateikties Lindai, dāvinot viņai iespēju apgūt angļu valodu (90 mācību stundas) VMC Liepājas filiālē.

Nestrādā skolai, bet dvēselei(14)

Viņa nestrādā skolai, viņa strādā dvēselei. Viņa nekad neteiks, ka ir grūti, vienkārši ies un darīs. Viss, kam viņa pieķeras, iegūst dzirkstelīti - tādu degsmi, ka iekustina arī citus. Tā par Alsungas vidusskolas ģeogrāfijas skolotāju Ainu Verbeli Latvijas lepnumam ne pirmo gadu vien raksta bijušie un esošie skolēni. Audzēkņi par viņu ir sajūsmā. Cilvēki, kas skolotājai apkārt, saka: «Ar viņu ir vienkārši labi.»

Drošās rokas, kurās iekrist un nelaisties vaļā(13)

Stāsts par to, kā astoņpadsmitgadīgais Nauris agrā rītā pēc Auces novada svētku zaļumballes iedams mājās, ieraudzīja pie otrā stāva palodzes karājamies mazu bērnu un noķēra viņu, tikai sākumā šķiet vienkāršs. Pirmā doma, kas iešaujas prātā, - bērns droši vien nācis no nelabvēlīgas ģimenes un tā ir tīrā nejaušība, ka Nauris viņu noķēra. Iepazīstoties tuvāk ar Nauri, no smagā kritiena paglābto knīpu Keitu un viņas māmiņu, acu priekšā uzplaukst fantastisks stāsts, kur viss notiek gluži kā pasakā ar laimīgām beigām. Gandrīz laimīgām.

Mūsu ļaudis to ir pelnījuši(2)

Pakāpjoties Ambeļu muižas kalnā, Višķu un Luknas ezera zilums guļ mierīgi un rāmi kā uz delnas zem rudenīgajām debesīm, kas šeit pienākušas pavisam tuvu.«Nu, jā, tā ainava arī šeit tāda, ka varam kaut par naudu pārdot,» Ambeļu pagasta pārvaldnieks Guntars Melnis pamet ar roku visapkārt un pasmaida pavisam lepni, it kā arī viņš pats būtu līdz ar Dievu to Kungu pirms miljoniem gadu piedalījies šī Latgales bezgalīgā skaistuma radīšanā.

Ar atvērtu un plašu sirdi(2)

«Gribu dalīties ar savu dzīves pieredzi un uzskatiem (..). Esmu cilvēks, kurš spēj darīt visu. Patīk palīdzēt citiem, vienkārši būt kopā ar viņiem, uzklausīt (..). Ir pieejama plaša sirds (..),» tā brīvprātīgā darba portālā pirms pāris gadiem sevi raksturoja nevis garu un bagātu mūžu nodzīvojis cilvēks, bet padsmitgadīgā Talsu Kristīgās skolas (TKS) audzēkne Anete Ankmane.

Arī rakarim jādod iespēja(6)

Kad sazināmies un pēc tam tiekamies Valmieras SOS bērnu ciematā, skolotāja Ināra Krūmiņa kautrīgi atgādina, ka nedara neko īpašu, tikai savu darbu. Lai gan viņas kolēģi un audzēkņi uzskata, ka tas, ko dara Ināra, nav vienkārši tikai darbs, tā ir sirds, ko viņa kā atvērtu plaukstu sniedz apkārtējiem, un mīlestības pietiek visiem.