Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ziņas

Rīgas cirkā norisināsies Jaungada sagaidīšanas balle Jazz Masquarade

Pēc divu gadu pārtraukuma Rīgas cirka telpās atgriežas pieredzējusī Jaungada svinību organizēšanas komanda - kultūras un izklaides notikumu vieta K. K. fon Stricka villa un producentu apvienība Piétro, šoreiz aicinot uz grandiozu 2023. gada sagaidīšanas balli - Jazz Masquarade atjaunotajās Rīgas cirka telpās (Merķeļa iela 4).

Horeogrāfs Jānis Ērglis, režisors Reinis Suhanovs un komponists Juris Vaivods iestudējuši deju lieluzvedumu Trejdeviņas spēles

Kā rodas deja? Uz šo jautājumu ar spēlēšanos, ālēšanos, prieku, dzīvo mūziku un meistarīgu dejotprasmi 75 gadu jubilejas uzvedumā Trejdeviņas spēles atbildēs tautas deju ansamblis Teiksma. Uzvedums skatītājus priecēs 10. decembrī plkst. 18.00 Ķīpsalas hallē. Radošā komanda – horeogrāfs Jānis Ērglis, režisors ­Reinis Suhanovs un komponists Juris Vaivods.

Top dokumentālā īsfilma par Nāves salu

Lai pievērstu uzmanību Nāves salas nozīmei Latvijas vēsturē un aicinātu ikvienu Latvijas iedzīvotāju doties šo salu iepazīt pašam, Ķekavas novada pašvaldība realizē projektu Izgaismo Nāves salu.

Pārdala finansējumu vairāku kultūras infrastruktūras projektu turpināšanai

Ministru kabinets 15. novembrī pieņēma lēmumu Rīgas pils Konventa (Kastelas) pārbūvē un restaurācijā no nākamā gada ieguldīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļus, līdz ar to šim projektam iepriekš paredzētais valsts budžeta finansējums 3 945 057 eiro apmērā tiks pārdalīts, lai līdz 2023. gada beigām pabeigtu citus augstas gatavības kultūras infrastruktūras objektus, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Rīgas cirks pēc pirmās rekonstrukcijas kārtas nodots ekspluatācijā

Ekspluatācijā nodota Rīgas cirka vēsturiskā ēka Merķeļa ielā 4, Rīgā. Šobrīd no arhitektu biroja NRJA izstrādātā cirka pārbūves projekta veikta pirmā būvdarbu kārta, kuras galvenais uzdevums bija ēkas energoefektivitātes celšana. Pārbūves laikā arī uzlabota ēkas integrācija pilsētvidē. Jau decembrī un janvārī ēkā paredzētas Ziemassvētku izrādes ģimeņu auditorijai, informēja Rīgas cirka pārstāvji.

Valdība piešķir finansējumu ar okupācijas režīmu slavinošo objektu demontāžu saistītajiem darbiem

Valdība 2.novembra sēdē lēma no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu ne vairāk kā 123 019 eiro apmērā, lai Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde (NKMP) un Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) biedrība varētu segt izdevumus, kas radušies saistībā ar okupācijas režīmu slavinošo objektu izvērtēšanu, dokumentēšanu un to fragmentu iekļaušanu LOM krājumā, informēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Zonne-Zumberga.