Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Māksla

"Tie vairs nav tie paši krievi..." Gleznotājai Aleksandrai Beļcovai veltītā izstāde atklāj neredzētus eksponātus © DIENA

Viņa patiesi bija gara aristokrāte, un tā vislabākais liecinieks ir viņas māksla – tā par savu māti, mākslinieci Aleksandru Beļcovu, rakstījusi mākslas zinātniece Tatjana Suta. No 28. februāra līdz 2024. gada 27. janvārim Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā (Elizabetes ielā 57a, dz. 26, Rīgā) būs skatāma izstāde Iekšējie dialogi. Aleksandras Beļcovas dienasgrāmatas un vēstules.

Foto: Modes muzejā skatāma izstāde Lēciens nākotnē. 60. gadu mode

Modes muzejā Vecrīgā, Grēcinieku ielā 24, apskatāma jauna izstāde Lēciens nākotnē. 60. gadu mode, kas piedāvā daudzpusīgu ieskatu šīs desmitgades modes svarīgākajās tendencēs – no kosmosa tēmas līdz hipijiem, no jauneklīgā mini līdz greznām vakarkleitām. Ietekmīgāko Francijas, Lielbritānijas, Itālijas un ASV dizaineru radītos tērpus papildinās 60. gadu rotas un aksesuāri – visi eksponāti izstādē ir no Modes muzeja krājuma, informēja Modes muzeja projektu vadītāja Agrita Grīnvalde.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcija būs skatāma arī Rīgas pilsētvidē

"Māksla iznāk pilsētā” – ar šādu projektu vides reklāmas uzņēmums Clear Channel Latvia uzsāk sadarbību ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, kura ietvaros muzeja eksponāti tiks demonstrēti tirdzniecības centros izvietotajos digitālajos ekrānos, bet sākot ar aprīli – arī Rīgas pilsētvidē, informēja LNMM muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.