Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Māksla

Jūrmalas muzejā būs skatāma tēlnieka Egona Peršēvica personālizstāde

Piektdien, 28. aprīlī, plkst. 17 Jūrmalas muzejā durvis vērs tēlnieka Egona Peršēvica lielformāta darbu personālizstāde Skaistas lietas un citi nesmukumi. Populārākie tēlnieka darbi – tādi kā lotosa pozā sēdošā Milda, Karostas Nāra, Jūrasmāte un vēl citi tur būs skatāmi līdz pat maija beigām. Izstādē būs izstādīts arī jaundarbs.

Latvijas Mākslas akadēmijas atvērtajās skatēs varēs iepazīt mācību procesus

LMA aicina uz atvērtajām skatēm – no 24. aprīļa līdz 2. maijam LMA durvis būs atvērtas visiem, kuri vēlas sajust drēbi, izkost studiju procesus, izložņāt katedras un apraudzīt, ko skatēs izstāda šobrīd LMA studējošie. Šī ir iespēja ne tikai redzēt studiju rezultātus, bet arī iztaujāt studentus un pasniedzējus un izpētīt akadēmiju no iekšpuses līdz pēdējai vīlītei.

Liepājas Karostas ūdenstornī šovasar taps Guntas Lantes, Klāva Lora un Līgas Ķempes māksla

Nupat ar Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu Kilograms kultūras novērtētais Liepājas Karostas ūdenstornis gatavojas vērt durvis jaunai sezonai. Mākslinieku rezidences kurators – tēlnieks Egons Peršēvics šovasar tornī strādāt aicinājis gleznotājus Guntu Lanti, Klāvu Lori un Līgu Ķempi, informēja Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidences projekta komunikāciju vadītāja Iveta Vēvere.

Siguldā atklāta Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde Troksnis

Siguldas kultūras un mākslas telpā Siguldas devons atklāta Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde Troksnis, kas ir daļēji retrospektīva ekspozīcija, kurā izstādes apmeklētājiem piedāvāta iespēja vienkopus aplūkot mākslas tandēma pēdējā laikā tapušos skaņas un kinētiskos objektus, kas iepriekš atsevišķi bijuši iekļauti izstādēs ALL'ARM (2020), Baltic Sia (2021) un Skaņurīki (2022), kā arī lielformāta karātavu instalāciju no K. Brektes izstādes Bruised (2018).

No arbaleta bultas gala līdz zooloģiskā dārza biļetei. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā skatāma restauratoru darbu izstāde © DIENA

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja 250 gadu jubilejas sakarā domājām, ar ko mēs īpaši lepojamies un kas mums ir svarīgi. Sapratām, ka viena no svarīgākajām muzeja jomām ir kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, un, lai to varētu nodrošināt, absolūti neaizstājami ir muzeja restauratori. Cilvēka pieskāriens muzejā ir īpaši nozīmīgs, jo tas prasa gan ļoti plašas teorētiskās zināšanas, gan, protams, arī praksi.