Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Izdevniecībā Liels un mazs iznāk vācu mākslinieka Mavila komikss Kinderlande

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs turpina iepazīstināt bērnus un pusaudžus ar Eiropas vēsturi, izdodot vācu mākslinieka Mavila komiksu Kinderlande, kas veltīts notikumiem Austrumberlīnē 1989. gadā, tieši pirms Berlīnes mūra krišanas. Apjomīgo komiksu no vācu valodas tulkojusi Ieva Lešinska, dizaina adaptāciju veikuši Artis Briedis un Reinis Pētersons.

Aicina piedalīties grāmatu lasīšanas maratonā

Izdevniecība “Latvijas mediji” jau otro gadu pēc kārtas aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 18 gadiem, kā arī viņu vecākus, citus ģimenes locekļus un draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā Grāmatons, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.

Izdots Leldes Kovaļovas romāns Tvitera tiesa

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā rakstnieces, kino producentes, kā arī plānotāju zīmola Dream Light Planner autores un izdevējas, Leldes Kovaļovas ceturto romānu Tvitera tiesa, informēja izdevniecībā.

Izdota Jūrmalas valodas stāstu ābece – lasāmstāsti lībiešu valodā

Lībiešu valodas zinātāja un skolotāja Zoja Sīle ir izdevusi lībiešu valodas ābeci ar divdesmit diviem oriģināli radītiem stāstiem lībiešu valodā Rāndakīel nīžõd ābēd. Stāsti tulkoti arī latviešu, igauņu un angļu valodā, kas ļaus izsekot rakstītajam vārdam un vēstījumam arī tiem, kuri lībiešu valodu vēl tikai mācās

Ukrainas atbalstam izdos bilžu grāmatu Karš, kurš pārvērta Rondo

Izdevniecība Liels un mazs latviešu valodā izdos ukraiņu autoru Romanas Romanišinas (Романа Романишин) un Andrija Lesiva (Андрій Лесів) bilžu grāmatu bērniem Karš, kurš pārvērta Rondo, kuru no ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs. Visi ieņēmumi no grāmatas pārdošanas tiks ziedoti Ukrainas atbalstam.