Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Citi

Putins bez jostas, sportisti ārpus sacensību aprites © DIENA

Sporta veidu federācijas atsaukušās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aicinājumam neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās. Pasaules vadošā taekvondo organizācija World Taekwondo (WT) paziņojusi, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir atņemta 2013. gadā piešķirtā devītā dana goda melnā josta.

Latvijas airētājiem četras godalgas virtuāli sarīkotajā PČ telpās

Pasaules čempionāts airēšanā telpās (World Rowing Indoor Championships) notika 2022. gada 25.–26. februārī kā pilnībā virtuālas sacensības. No Latvijas airētājiem PČ fināla sacensībās startēja astoņi sportisti, no kuriem trīs izcīnīja godalgas, informē Latvijas Airēšanas federācija (LAF).

Sankcijas piemēro arī sporta jomā © DIENA

Aicinām Latvijas sportistus un komandas nepiedalīties sporta pasākumos Krievijā, ierobežot kontaktus ar šīs valsts sporta organizācijām, izvērtēt sava sporta veida sportistu un komandu drošību un to atrašanās vietu militārā saspīlējuma apstākļos – Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), līdzīgi kā daudzas citas pasaules sporta organizācijas, iesaka atteikties no sadarbības ar Krieviju pēc šīs valsts iebrukuma Ukrainā.

Silti ceļa vārdi karognesējiem un visai ratiņkērlinga komandai ziemas paraolimpiskajās spēlēs

Pirmo reizi ziemas paraolimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs ratiņkērlinga komanda. Latvijas karogu nozīmīgo paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas stadionā ienesīs komandas kapteine un skips Poļina Rožkova un vice-skips Ojārs Briedis, kurš ir arī viens no ratiņkērlinga aizsācējiem Latvijā. Komanda tālajā ceļā uz Pekinu Ķīnā dosies ar apziņu, ka Latvijā viņus atbalsta gan Valsts prezidents Egils Levits un paraolimpiskās kustības Latvijā patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite, gan lieldraugi “Mēness aptieka” un jo daudzi sporta līdzjutēji.