Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Citi

Sākas cīņa par godalgotām vietām šaha festivālā RTU Open 2022

Ar Lietuvas olimpiskās izlases dalībnieka Tomas Laurušas uzvaru ātrspēles un ātrā šaha turnīrā sācies viens no Ziemeļeiropas lielākajiem šaha notikumiem RTU Open 2022, kas starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā līdz 21. augustam pulcēs šaha lielmeistarus, jaunos talantus un entuziastus.

Neretnieks pasaules čempionātu noslēdz 34.vietā

Latvijas vadošais konkūra duets Kristaps Nerenieks ar zirgu Valūru vēlā piektdienas vakarā pasaules čempionātu noslēdza 34.vietā. Trešajā kvalifikācijā, kas vienlaikus bija arī komandu fināls un komandu kvalifikācija Parīzes olimpiskajām spelēm, uzvaru izcīnīja Zviedrijas komanda.

Neretnieks aizvada pirmo pasaules čempionāta kvalifikāciju

Konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Valour Herningā, Dānijā veiksmīgi aizvadījuši pirmo ECCO FEI pasaules čempionāta kvalifikāciju. Latvijas duets pēc pirmās dienas ieguva 4.83 punktus un saglabā labas izredzes cīnīties par augstāku vietu čempionāta turpinājumā. Šobrīd Neretnieks ierindojas 50-tajā pozīcijā.

Uzbekistāna un Ukraina triumfē pasaules šaha olimpiādē © DIENA

Otrdien Indijas pilsētā Čennai noslēdzās pasaules šaha olimpiāde, kurā valstu izlases sacentās par stiprākās godu. Lai arī šahs ir olimpiskais sporta veids, tradicionālajās olimpiskajās spēlēs tas nav pārstāvēts, tāpēc šahistiem ir sava olimpiāde, kas notiek reizi divos gados, jo šis sporta veids pieejams gan ziemā, gan vasarā.

Jātnieks Neretnieks gatavs startam pasaules čempionātā

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar savu olimpisko partneri Valūru ieradušies Herningā, Dānijā, lai startētu ECCO FEI World Championships. Vakar visi Pasaules čempionātam pieteiktie konkūra zirgi piedalījās obligātajā veterinārajā izvadē, Valūrs pirmo veterināro izvadi izgāja veiksmīgi un ir pielaists startiem. Šodien sportisti pirmo reizi aizvadīs lekšanas treniņu galvenajā arēnā.

Šahisti salst Indijas olimpiādē © DIENA

Pirms olimpiādes sākuma varēja likties, ka šahisti Indijā izcepsies, tomēr noticis pretējais. Organizatori tik centīgi izvietojuši gaisa kondicionierus spēļu zālēs, ka daudzi šahisti salst. Latvijas sieviešu izlases dalībniece Laura Rogule bija spiesta pat uzvilkt ar gudru ziņu līdzi paņemto šalli. Uz Indiju, saprotams, ir jāņem līdzi šalle, to zina katrs latvietis, jo caurvēja briesmas var pārsteigt nesagatavotu.