Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

SMScredit.lv Jūrmalas MTB maratonā dalību apstiprinājušas pasaules kalnu riteņbraukšanas zvaigznes

26. augustā norisināsies _SMSCredit.lv_ Jūrmalas MTB maratons, kas šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Dalību sacensības jau ir apstiprinājis Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB sērijas kopvērtējuma līderis Stefens Thums no Ultra Sports Rose Racingteam un viņa komandas biedrs Simons Gegenheimers, kas pašreiz ierindojas piektajā vietā. 
Tāpat dalību maratonā ir apstiprinājušas Vācijas Team Sparkasse Zollernalb/SKYDER, Ukrainas Cycling Club Roma MTB Team, Ungārijas Euroone-Waberers-Cube MTB Team, Lielbritānijas Team bizhub-FCF,  Itālijas Bi&Esse Infotre Protek, Polijas BSA Pro Tour komandas.

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona 81 km distance ir iekļauta Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā, līdz ar to tās šogad būs Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Pateicoties pērnā gada kvalitatīvajai Jūrmalas MTB starptautiskā maratona organizēšanai, šogad Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība ir piešķīrusi augstāku starptautisko kategoriju 81 km distancei – XCMS.

XCMS kategorija nosaka, ka 81 km distancē var startēt vīrieši un sievietes no 19 gadu vecuma ar derīgām UCI licencēm. Pirmie četrdesmit vietu ieguvēji vīriešu konkurencē un pirmās divdesmit vietu ieguvējas sieviešu konkurencē saņems UCI ranga punktus. Tāpat no Norvēģijas ieradīsies komisārs Rune Antonsens, lai pārbaudītu vai viss norit pēc UCI standartiem un konsultētu sacensību tiesnešus. 

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratona organizators Kaspars Tupiņš ar gandarījumu atzīst: „XCMS kategorijas iegūšana ir liels sasniegums Latvijas velosportā. Tik augsta līmeņa kalnu velosipēdu sacensībās Latvijā vēl nav bijušas. Mums kā organizatoriem šāda līmeņa sacensības uzliek virkni pienākumu, tomēr ir neizsakāms prieks, ka beidzot Latvijā sacensībās startēs tādas pasaules līmeņa zvaigznes kā Stefens Thums un Simons Gegenheimers. Tie ir sportisti, no kuriem ir daudz ko mācīties. ”

SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā var pieteikties trīs distancēs – 81 km sporta, 47 km tautas vai bērnu distancē. 

Dalībai SMSCredit.lv Jūrmalas MTB maratonā iespējams pieteikties, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā www.maratoni.lv, City Fitness sporta klubos vai veikalu tīkla Fans veikalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi