Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Atliek balsojumu par ES patentu

Plenārsesijas atklāšana Parlaments negaidīti nolēma pārcelt debates par ES patenta likumprojektu, jo Padome pēdējā brīdī pieprasīja svītrot trīs būtiskus pantus, informē Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā. Par tiesību aktu atbildīgie deputāti pauda pārliecību, ka minēto pantu svītrošana atņemtu lielāko daļu no tiesību akta efektivitātes.

Deputāti nolēma pārcelt balsojumu par Eiropas vienoto patentu, jo to lūdza par dokumentu atbildīgie EP deputāti Bernard Rapkay (S&D, DE) un Klaus-Heiner Lehne (EPP, DE), reaģējot uz Padomes plānu otrdienas rītā, tieši pirms plānotajām debatēm, svītrot trīs nozīmīgus tiesību akta pantus.

B.Rapkay atgādināja, ka Padome jau 2011. gada 2. decembrī atbalstījusi minēto tiesību aktu ar noteikumu, ka arī Parlaments to atbalstīs toreizējā redakcijā. Ieviest jaunas izmaiņas būtu "rupjš procedūras pārkāpums", viņš uzsvēra, piebilstot, ka Padomes kaulēšanās par ierosināto patentu tiesu sākusi atgādināt tirgus ainiņu.

H.Lehne atbalstīja prasību atlikt balsojumu, uzsverot, ka 6.-8. pantu svītrošana atņemtu tiesību aktam lielāko daļu tā ietekmes. Ja Padome patiešām tā rīkotos, par šo jautājumu būtu nekavējoties jāvēršas Eiropas Tiesā, viņš piebilda.

Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs piebilda, ka Padomes prasība faktiski padara tiesību aktu bezjēdzīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Grupās ceļo arī jaunie

Tūrisma kompāniju organizēto grupu ceļotāju vecums parasti ir no 40 līdz 60 gadiem. Taču pēc Covid-19 pandēmijas grupām pievienojas arvien vairāk samērā jaunu ceļotāju. Viņiem ir aktuāls ceļojums...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses