Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Saeima konceptuāli atbalsta likumu, lai varētu sākt 73 miljonu eiro apgūšanu

Saeima šodien atzina par steidzamu un pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda vadības likumprojektu.

Pēc likumprojekta un tam pakārtoto normatīvo aktu apstiprināšanas Saeimā varēs sākt finanšu instrumentu ieviešanu Latvijā un saistībā ar minēto finanšu instrumentu Latvija varēs pretendēt uz 72,95 miljonu eiro (51 miljonu latu) lielu finansējumu.

Apjomīgais likumprojekts nodrošina tiesisko regulējumu Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta ieviešanai 2009.-2014.gada plānošanas periodā.

Ar likumprojektu paredzēts noteikt Finanšu instrumentu vadībā iesaistītās institūcijas, personas, to tiesības un pienākumus. Tāpat lēmumu pieņemšanas kārtību un termiņus par finanšu instrumentu ietvaros iesniegto projekta iesniegumu, kā arī lēmuma pieņemšanas kārtību par piešķirtā finansējuma atgūšanu; šādu lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Plānots arī deleģējums Ministru kabinetam izdot noteikumus par finanšu instrumentu vadību, uzraudzību (tostarp Uzraudzības komitejas nolikumu), kontroli, auditu, programmu ieviešanu un citiem ar finanšu instrumentu vadības nodrošināšanu saistītiem aspektiem.

Likumprojekts arī nosaka prasības informācijas atklātībai.

Likumprojekts nosaka, kādus lēmumus var pieņemt Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta vadībā iesaistītās institūcijas, tostarp attiecībā uz privāto tiesību subjektiem.

Tāpat likumprojekts paredz, ka pēc projekta iesnieguma iesniegšanas līdz lēmuma pieņemšanai par projekta iesniegumu tas netiek precizēts, kā arī nosaka, ka projekta iesnieguma iesniegšana nerada pienākumu finanšu instrumentu vadībā iesaistītajām institūcijām piešķirt finansējumu minētajam projekta iesniegumam.

Līdztekus akceptētais likumprojekts noteic, ka lēmuma par projekta iesnieguma noraidīšanu vai projekta iesnieguma apstiprināšanu ar nosacījumu apstrīdēšana un pārsūdzēšana neaptur minēto lēmumu izpildi. Iepriekšminētās normas likumprojektā ir iekļautas, lai nodrošinātu savlaicīgu finanšu instrumentu apguvi, kurai ir noteikti termiņi, kurus pagarināt nav iespējams, un, neapgūstot finanšu instrumentu finansējumu noteiktajos termiņos, saņēmējvalsts to vairs nevar izmantot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses