Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daudziem strādāšana "ekonomiskajā krīzes režīmā" ievilkusies

Ekonomiskās krīzes sākumā, kad valdība veica sāpīgos budžeta samazinājumus, sabiedrība saprotoši solidarizējās. Daudzi cerēja, ka josta būs jāsavelk tikai uz neilgu brīdi, taču daudziem strādāšana "ekonomiskajā krīzes režīmā" ievilkusies, vēsta Latvijas Radio (LR).

Tā LR vēsta, ka, piemēram, joprojām tikai četras darba dienas nedēļā, saņemot niecīgas algas, strādā Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbinieki. Tās vadītājs Andris Vilks ir uztraucies, ka, strādājot šādā režīmā, nebūs iespējams sagatavoties Gaismas pils apsaimniekošanai. Turklāt bibliotēku pametīs spējīgākie speciālisti.

Nacionālā bibliotēka patlaban ir viena no retajām iestādēm, kas joprojām strādā tikai četras dienas nedēļā, vēl tā darbojas Valsts probācijas dienests. Šīs iestādes darbiniekiem pacietības mērs ir pilns un arodbiedrība sola rīkot protesta akcijas.

Ātri ierastajās sliedēs iegāja atpakaļ gan Valsts ieņēmumu dienests, gan Nodarbinātības valsts aģentūra, gan Valsts asinsdonoru centrs, gan Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, gan arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Latvijas Universitātes politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore Iveta Reinholde uzskata, ka nav skaidrs, kā valdība izvēlas, kurām valsts iestādēm atjaunot funkcijas pilnā apmērā.

Viņa aicina izvilkt no atvilknēm funkciju auditus, kas ar tādu pompozitāti tika veikti budžeta konsolidācijas laikā. Viņasprāt, nepieciešams izstrādāt jaunu valsts pārvaldes politiku, kas norādītu, kā jāstrādā pēc krizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses