Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziediņa/Zvilna kļūst par EJČ uzvarētājām kamaniņu sportā; trešo vietu izcīna Rinks/Jegorovs

Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna sestdien Austrijas trasē Bludencā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā jauniešiem un junioriem, vienlaicīgi kļūstot par Eiropas junioru čempionāta (EJČ) uzvarētājām, bet sacensībās vīriešiem trešo vietu ieņēma divnieks Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs.

Ziediņa/Zvilna divus braucienus veica minūtē un 7,272 sekundēs, esot labākajām abos braucienos.

Viņas par 0,138 sekundēm apsteidza Vācijas pāri Luiza Romanenko/Paulīne Paca un par 0,517 sekundēm - Krievijas divnieku Anastasija Kropačova/Aļona Starkova.

Desmito vietu 11 ekipāžu konkurencē ieguva otrs Latvijas divnieks Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, kas no tautietēm atpalika 1,665 sekundes. Pēc 11.vietas pirmajā braucienā otrajā viņas ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā juniorēm Ziediņa/Zvilna, kuras uzvarēja trīs pēdējās sacensībās, ar 430 punktiem finišēja trešajā vietā. Ar 515 punktiem par kausa ieguvējām kļuva vācietes Romanenko un Paca, bet otrās ar 456 punktiem bija amerikānietes Maja Čena un Rīenina Vailere.

Vīriešu divnieku sacensībās Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā bija trešie, otrajā - piektie, divu braucienu summā nosargājot sev vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Viņi 12 braucēju konkurencē par 0,487 sekundēm atpalika no vāciešiem Morica Jēgera un Valentīna Šteidtes un par 0,243 sekundēm - no krieviem Mihaila Karnauhova un Jurija Čirvas.

Arī Pasaules kausa kopvērtējumā junioriem latvieši ieņēma trešo vietu, Rinkam un Jegorovam izcīnot 371 punktu. Ar 510 punktiem par kausa ieguvējiem kļuva vācieši Jēgers un Šteidte, bet otrie ar 440 punktiem bija krievi Vladislavs Veremejenko un Ļevs Romanovs, kuri pēdējā posmā nestartēja.

Svētdien Eiropas junioru čempionāta uzvarētāji kļūs zināmi vieniniekos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi