Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vasiļjevs uzvar Latvijas čempionātā daiļslidošanā; Stepčenko pārspēj Kučvaļsku

Deniss Vasiļjevs svētdien Rīgā kļuva par Latvijas čempionu daiļslidošanā, sieviešu sacensībās Sofjai Stepčenko pieveicot Angelīnu Kučvaļsku.

Vīriešu konkurencē Latvijas vadošais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc 73,08 punktiem īsajā programmā izvēles programmā sakrāja 167,50 punktus, no kuriem 80,53 punkti sakrāti par tehniskajiem elementiem un 87,97 punkti - par programmas komponentēm. Summā viņai 240,58 punkti.

Otrs sacensību dalībnieks Gļebs Smitrovs no Ukrainas finišēja ar 177,98 punktiem.

Latvijas atklātajā čempionātā Stepčenko izvēles programmā sakrāja 119,07 punktus, 67,68 punktus sakrājot par tehniskajiem elementiem un 51,39 punktus - par programmas komponentēm. Summā viņai 177,71 punkts, kas ļāva kļūt arī par sacensību uzvarētāju.

Otrā ar 169,28 punktiem finišēja Beļģijas sportiste Nina Pinzarona, kura bija trešā īsajā programmā un otrā izvēles programmā.

Trešo vietu ieņēma īsajā programmā uzvarējusī Kipras daiļslidotāja Marilena Kitromila, kura svētdien ieņēma piekto vietu un summā sakrāja 165,81 punktu.

Kučvaļska, kura sestdien bija ierindojusies piektajā vietā īsajā programmā, svētdien izvēles programmā sakrāja 94,39 punktus, ierindojoties sestajā vietā. Summā viņa ar 150,24 punktiem ieņēma piekto vietu.

11. un 12.vietu 13 daiļslidotāju konkurencē ieņēma attiecīgi Elizabete Jubkāne (112,28 p.) un Šarlote Jēkabsone (90,34 p.).

Juniorēm 24 dalībnieču konkurencē no septiņām pašmāju daiļslidotājām labāko rezultātu uzrādīja Nikola Fomčenkova. Viņa pēc ceturtās vietas īsajā programmā izvēles programmā sakrāja labāko punktu summu un summā ar 156,19 punktiem tikai par 0,07 punktiem piekāpās izvēles programmā otro vietu ieņēmušajai igaunietei Mariai Elīsei Kaljuverei.

Trešo vietu ar 133,12 punktiem ieņēma Kipras pārstāve Stefānija Jakovļeva, kura pēc uzvaras īsajā programmā garajā programmā bija vien sestā.

Junioriem otrais septiņu daiļslidotāju konkurencē arī izvēles programmā bija Kirils Korkačs, ar 151,38 punktiem summā piekāpdamies ukrainim Kirilo Marsakam.

Trešo vietu ar 148,37 punktiem ieņēma lietuvietis Daniels Korabelniks.

"Volvo" ledus hallē notiekošajā Latvijas atklātajā čempionātā daiļslidošanā "Latvia Trophy 2022" piedalījās 112 sportisti no 14 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi