Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācieši Grothērs un Hermane svin uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā skeletonā

Vācijas skeletonisti Kristofers Grothērs un Tīna Hermane piektdien Jaņcjinas trasē Ķīnā svinēja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā skeletonā.

Vīriešiem Grothērs startā abos braucienos sasniedza vien 11. ātrāko laiku, taču finišā bija attiecīgi otrais un pirmais, divu braucienu summā finišējot ar laiku divas minūtes un 1,20 sekundes.

Pirmajā braucienā pirmais bija mājinieks Jaņs Veņgans, Grothēru apsteidzot par 0,1 sekundi, taču otrajā braucienā ķīnietis sasniedza vien sesto ātrāko laiku, ieņemdams trešo vietu divu braucienu summā un Grothēram piekāpdamies 0,48 sekundes.

Otrais divu braucienu summā bija vēl viens ķīnietis Čeņs Veņhao, kurš abos braucienos bija trešais. Viņš vācietim piekāpās 0,43 sekundes.

Ceturtais Pasaules kausa pirmā posma sacensībās 20 sportistu konkurencē bija dienvidkorejietis Džungs Sunggi, piektais - trešais Ķīnas sportists Jiņs Džens, bet sestais - ukrainis Vladislavs Heraskevičs.

Labākais no Martins Dukura trenētās Lielbritānijas izlases bija Markuss Vaijats, ieņemot septīto vietu.

Arī sievietēm pirmo braucienu uzvarēja mājiniece Džao Daņa, kura par 0,12 sekundēm apsteidza vācieti Tīnu Hermani. Trešā pirmajā braucienā bija Bulgārijā dzimusī Kanādas skeletoniste Mirela Rahņeva, atpaliekot no ķīnietes 0,27 sekundes.

Džao visu otro braucienu apsteidza Hermani, taču kļūda pēdējā virāžā ļāva Hermanei par 0,02 sekundēm apsteigt konkurenti, divu braucienu summā finišējot divās minūtēs un 3,81 sekundē. Hermane abos braucienos bija otrā, bet Džao otrajā braucienā sasniedza piekto ātrāko laiku.

Trešo vietu ar abos braucienos ieņemtu trešo vietu ieņēma Rahņeva, finišējot 0,18 sekundes aiz Hermanes.

Ceturtā 17 braucēju konkurencē bija uzvarētājas tautiete Zuzanne Krēere, piektā - beļģiete Kima Meilemansa, bet sestā - austriete Janīne Floka.

Jau ziņots, ka piektdien bobsleja divnieku sacensībās Emīls Cipulis ar stūmēju Matīsu Mikni izcīnīja piekto vietu, bet Jēkabs Kalenda ar stūmēju Dāvi Kaufmani ierindojās desmitajā vietā, uzvaru svinot vāciešiem Johannesam Lohneram un Georgan Fleišhaueram.

Sestdien un svētdien paredzēti mači četrinieku ekipāžām.

Šosezon plānoti astoņi Pasaules kausa posmi, sestajā no tiem no 29.janvāra līdz 4.februārim sportistiem sacenšoties Siguldas trasē.

Pasaules kausa otrais posms decembra sākumā norisināsies Laplaņas trasē Francijā, bet pēc tam sportisti dosies uz Insbruku Austrijā, kur notiks cīņa arī par Eiropas čempionāta medaļām četriniekos. Pēc jaunā gada sezona atsāksies janvāra vidū ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Siguldā vienlaikus notiks cīņa arī par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā, sezonai noslēdzoties mēnesi vēlāk ar posmu Leikplesidas trasē ASV.

Pirms starta Leikplesidā februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā norisināsies pasaules čempionāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi