Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tērauda PK otrajā posmā Siguldā ierindojas 11.vietā

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Siguldā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā ierindojās 11.vietā, kamēr par uzvarētāju tika kronēta austriete Janīna Floka.

Divu braucienu summā ātrākā bija Floka, kura nepārspēta palika abos braucienos. Sportistei abos braucienos izdevās uzstādīt jaunu trases rekordu. Pirmajā braucienā sasniegts rezultāts 51,47 sekundes, bet otrajā finišēts ar laiku 51,46 sekundes.

Flokas iespaidīgajā sniegumā saredzamas arī likumsakarības. Proti, sportistes partneris ir Matīass Gūgenbergers, kura pārraudzībā kopš pērnā gada vasaras trenējas Latvijas vadošie skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri. Floka jau oktobrī bija ieradusies Latvijā un kopš tā laika regulāri aizvadījusi treniņus Siguldā.

Tērauda otrajā braucienā startā bija 14. startā, bet finišēja 11.vietā. Otrajā braucienā viņa līderei zaudēja nepilnu sekundi, bet divu braucienu summā 1,61 sekundes deficīts.

Otro vietu izcīnīja Krievijas sportistes Jeļena Ņikitina, kura divu brauciena summā zaudēja 0,65 sekundes, bet trešo pozīciju dalīja nīderlandiete Kiberlija Bosa un vāciete Tīna Hermana, kuras uzvarētājai zaudēja 0,80 sekundes.

Piektajā vietā ierindojās Lielbritānijas pārstāve Laura Dīsa, bet sešinieku noslēdza Kima Mejlemane no Beļģijas.

Pirmajā braucienā ātrākā bija austriete Floka, kura trases vidus un lejas daļā atguva uz starta rēķina zaudēto laiku, finišējot ar jaunu trases rekordu - 51,47 sekundes.

Tērauda pirmajā braucienā startā uzrādīja 13.labāko rezultātu, bet finišēja desmitajā pozīcijā, līderei zaudējot 0,80 sekundes.

Otrā aiz Flokas bija Krievijas sportiste Ņikitina, kura iepalika 0,31 sekundi, bet vēl 0,1 sekundi lēnāka bija Bosa no Nīderlandes. Ņikitina, visticamāk, būtu uzrādījusi labāko rezultātu, taču to liedza trases lejas daļā pieļautās kļūdas.

Krievijas sportisti Siguldā nedrīkstēja piedalīties pēdējā treniņu dienā, jo iepriekš komanda pārkāpa Covid-19 noteikumu un devās uz Rīgu, lai iepirktos. Vēlāk ceļš uz Rīgu tika atspoguļots arī sociālajā vietnē "Instagram", kā rezultātā Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) komandas sportistiem noteica veikt atkārtotus Covid-19 testus, bet pēc tam divas dienas bija jāpavada karantīnā.

Sacensībās sieviešu konkurencē kopumā piedalījās 18 sportistes.

Piektdienas sacensībās lielākajai daļai sportistu izdevās uzlabot pagājušajā nedēļā sasniegtos rezultātus, kas nozīmē, ka Siguldas trase Pasaules kaus otrajā posmā ir kļuvusi ātrāka.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Tērauda, debitējot Pasaules kausā, sarūpēja Latvijai pirmo goda pjedestālu skeletonā sievietēm. Uzvaras laurus plūca austriete Janīna Floka, bet otrā bija nīderlandiete Kimberlija Bosa.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste un viņai ir priekšroka izmantot Latvijai piešķirto vienu kvotu, taču nav izslēgts, ka kādā no turpmākajiem Pasaules kausiem startēs Dārta Zunte. Tērauda 2019./2021.gada sezonā uzvarēja divos Eiropas kausa posmos un izcīnīja sesto vietu pasaules junioru čempionātā.

Lai gan posmi Siguldā nav kupli pārstāvēti, tomēr tajos piedalās trīs no pērnās sezonas vadošajām skeletonistēm - Pasaules kausa ieguvēja Žaklīna Lelinga (Vācija), pasaules čempione Tīna Hermana (Vācija) un Eiropas čempione Jeļena Ņikitina (Krievija).

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi