Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strenga neredz nekādas iespējas Krievijas sportistiem startēt Latvijā vai citās valstīs

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga neredz nekādas iespējas, ka Krievijas sportisti tuvākajā laikā varētu startēt sacensībās Latvijā vai citās valstīs, sarunā ar aģentūru LETA atzina Strenga.

Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) ārkārtas kongresā piektdien biedri balsojumā neizslēdza Krievijas Kamaniņu sporta federāciju (RLF) no organizācijas, taču apturēja šīs valsts amatpersonu dalību FIL. Dienu iepriekš FIL Arbitrāžas komisija atcēla FIL Izpildkomitejas 2.martā pieņemto lēmumu, ar kuru tika noteiktas sankcijas Krievijai.

Pirmdien Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicināja Strengu skaidrot Latvijas pozīciju un balsojumos, kā arī LKSF valdes viedokli par tālāko Latvijas kamaniņu sporta komandas dalību vai tās liegšanu starptautiskās sacensībās, kurās iespējams startēs Krievijas pārstāvji, sniedzot informāciju LOK Izpildkomitejas sēdē trešdien, 13.aprīlī.

Strenga sarunā ar aģentūru LETA skaidroja, ka LKSF ir pret Krievijas federācijas dalību FIL un sportistu piedalīšanos sacensībās.

"Jau pašā sākumā apsveicām starptautisko federāciju, kad tā apturēja sportistu un oficiālo amatpersonu darbību federācijā. Arbitrāžas komisijas lēmums bija visiem negaidīts. Mūsu un mana personīgā nostāja ir pret Krievijas dalību. Neredzu nekādas iespējas, ka Krievijas sportisti varētu startēt Latvijā vai citās valstīs. Vispār neizskatu variantu, ka viņi varētu tuvākajā laikā piedalīties kādās sacensībās," stāstīja Strenga.

Austrālija, Kanāda, ASV, Īrija, Lielbritānija un Jaunzēlande ierosināja sasaukt FIL ārkārtas kongresu, kurā tika izskatīti jautājumi par Krievijas amatpersonu atstādināšanu no ieņemtajiem amatiem organizācijā un RLF izslēgšanu no organizācijas.

Saskaņā ar FIL statūtiem federācijas izslēgšanai bija nepieciešamas divas trešdaļas biedru balsu, bet amatpersonu izslēgšanai - vienkāršais vairākums. Pirmajā balsojumā par RLF izslēgšanu netika gūts pietiekami liels atbalsts, jo 31 dalībvalsts balsojumā 15 bija par, 12 pret un četras atturējās. Savukārt otrajā balsojumā par Krievijas amatpersonu izslēgšanu no FIL no 32 dalībvalstīm 16 nobalsoja par, bet 13 balsoja pret un trīs atturējās, ar ko bija pietiekami, lai pieņemtu attiecīgo lēmumu.

Strenga minēja, ka valstis pret RLF izslēgšanu balsojušas, jo sekojušas statūtiem, taču, ja balsojums būtu par nostāju pret Krievijas karadarbību Ukrainā, tad rezultāts būtu pavisam citādāks.

Nedēļas nogalē Ukrainas kamaniņu sportisti publiskā vēstulē aicināja valstis boikotēt sacensības, ja tajās piedalīsies sportisti no Krievijas. Ukraiņu sportisti arī norādīja, ka RLF un tās sportisti ar savu rīcību ir pierādījuši, ka atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā. 

"Esam ļoti nobažījušies par Krievijas sportistu iespējamo dalību sacensībās. Mūs ļoti uztrauc, kāds šajos apstākļos būs Ukrainas sportistu mentālais un fiziskais stāvoklis, piedaloties šajās sacensībās. Krievijas kamaniņu sportisti un olimpieši, kā arī treneri sociālajos tīklos publicējuši ierakstus, kas skaidri parāda viņu atbalstu karam, Putina režīmam un attaisno Ukrainas civiliedzīvotāju, tajā skaitā bērnu, izvarošanu, noslepkavošanu un spīdzināšanu," teikts paziņojumā.

LOK arī aicina Izpildkomitejas sēdē LOK viceprezidentu un vienlaikus FIL prezidentu Einaru Fogeli skaidrot radušos situāciju un turpmāko rīcību.

Tāpat LOK aicina Izglītības un zinātnes ministriju, pieaicinot LOK pārstāvjus, organizēt tikšanos šīs situācijas analīzei un turpmākai rīcībai, ņemot vērā, ka kamaniņu sportam un sporta veida starptautisko sacensību organizēšanai SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" ikgadēji tiek novirzīti ievērojami valsts budžeta finanšu līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi