Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sperts solis uz priekšu

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis divas dienas pēc kārtas uz pjedestāla Īglsas trasē.

Stabilitāte atgriezusies, un iesaistījās cīņā par visaugstākajām vietām. Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni Pasaules kausa (PK) 5. un 6. posma divnieku sacensībās Austrijas trasē Īglsā izcīnīja divas 3. vietas. Pirmo un otro vietu uz goda pjedestāla aizņēma Vācijas piloti Johanness Lohners un Frančesko Frīdrihs. Jānim Bērziņam ar Dāvi Sprinģi 9., savukārt ar Edgaru Nemmi – 8. vieta. Oskaram Melbārdim ar Intaru Dambi 10. un ar Arni Bebrišu – dalīta 10. vieta. Šīs nedēļas nogalē Īglsā PK 7. un 8. posma sacensības divniekiem.

Īglsā pagājušajā nedēļā daudz sniga, tāpēc bobslejisti varēja aizvadīt tikai vienu pilnvērtīgu treniņu dienu. Latvijas vadošais pilots Oskars Ķibermanis testēja jaunas Valnera ražotās kamanas, taču nebija īsti pārliecības, vai jaunā tehnika slīd labāk par Latvijas Bobsleja tehniskajā centrā (BTC) šovasar izgatavoto divnieku bobu. Pēc nesekmīgā snieguma Siguldas trasē, kad no četriem startiem tikai vienā Ķibermanis izcīnīja vietu uz goda pjedestāla, pārliecība vairāk bija vajadzīga pašam pilotam, tāpēc tika izlemts braukt ar BTC kamanām. Izvēle attaisnojās.

Salīdzinot ar Siguldas sacensībām, konkurence bija palielinājusies. Startēja 21 ekipāža, nevis tikai 13. No klāt pienācējiem kā reālus pretendentus uz iekļūšanu trijniekā varēja uzskatīt britu pilotu Bredu Halu, kurš pagājušajā sezonā Īglsā negaidīti izcīnīja otro vietu, un jauno krievu talantu Rostislavu Gaitjukeviču, kurš ir spēcīgs starta ieskrējienā un savas braukšanas prasmes apliecinājis Eiropas kausa apritē. Abi piloti tomēr neiesaistījās cīņā par medaļām. 

Labāko trijnieks abas dienas izkristalizējās jau pēc pirmā brauciena. Pirmajā dienā vadības grožus jau no sākuma savās rokās satvēra Lohners. Galvenais favorīts Frīdrihs pēc pirmā brauciena zaudēja ne tikai Lohneram, bet vienu sekundes simtdaļu arī Ķibermanim. Bija puslīdz skaidrs, ka mazajam Oskaram noturēt minimālo pārsvaru būs gaužām grūti. Tā arī notika, ka Frīdriha divnieks aizsteidzās latviešiem garām, tomēr Lohners arī otrajā braucienā bija ātrākais. Ķibermanis ar Mikni tālu aizmuguras (+0,43 sekundes) atstāja ceturtajā vietā esošo Šveices ekipāžu, kuru pilotēja Mihaels Fogts. "Tas mani visvairāk priecē, ka mazajam Oskaram izdevās pārliecinoši uzveikt pārējos konkurentus. Ko tur slēpt – ar Lohneru un Frīdrihu ir grūti cīnīties. Pašreizējā situācijā trešā vieta bija maksimums, uz ko varējam cerēt," pēc sacensībām Dienai norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Otrajā dienā Frīdrihs ar Lohneru apmainījās vietām, bet Ķibermanis atkal bija priekšā 0,43 sekundes 4. vietai, ko šoreiz ieņēma Gaitjukevičs.

Oskars Melbārdis vēl nav gatavs ar vadošajām ekipāžām konkurēt kamanu iestumšanā, tāpēc īsajā un salīdzinoši vieglajā Īglsas trasē viņam vieta desmitnieka beigās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi