Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skeletonists Netlaus uzvar EK sacensībās Siguldā

Eiropas kausa sacensību trešajā posmā Siguldā Latvijas skeletonists Krists Netlaus sestdien izcīnīja uzvaru.

Netlaus bija ātrākais pirmajā braucienā, bet otrajā braucienā viņam otrais labākais rezultāts. Trasi divos braucienos viņš veica minūtē un 41,53 sekundēs. Viņš par 0,87 sekundēm apsteidza vācieti Sedriku Renneru, kurš bija pirmais otrajā braucienā, par 0,1 sekundi apsteidzot Netlauu, bet trešais - vēl viens vācietis Štefans Rētigs, no uzvarētāja atpaliekot par 1,2 sekundēm.

Arī ceturto vietu ieņēma Vācijas sportists Lukass Dāvids Nīdegers, kurš no Netlaua atpalika par 1,57 sekundēm un par sekundes simtdaļu apsteidza piektajā vietā finišējušo Elvi Veinbergu, kurš braucienos bija piektajā un trešajā vietā.

20 sportistu konkurencē Valts Smilga ierindojās 12.vietā 3,49 sekundes aiz uzvarētāja. Atsevišķos braucienos viņam 13. un 11.vieta.

Netlaus uzvarēja Eiropas kausa posmā Siguldā arī šā gada janvārī.

Triju posmu summā Netlaus ar vienu startu ar 75 punktiem ir desmitajā vietā, Veinbergs ar 45 punktiem ir 20., bet Smilga ar 28 punktiem - 27.vietā 33 sportistu konkurencē.

Vadībā ar 185 punktiem ir Renners. Nīdegeram ir 40 punkti mazāk, bet vēl vienam vācietim Kilianam fon Šleinicam, kurš bija otrais pirmajā posmā, otrajā uzvarēja, bet trešajā nestartēja, ir 140 punkti.

Jau ziņots, ka otro vietu sieviešu sacensībās ieņēma Dārta Zunte. Zunte abos braucienos ierindojās otrajā vietā, divu braucienu summā piekāpjoties vien vācietei Štefānijai Focai, kura abus braucienus veica minūtē un 47,11 sekundēs, Latvijas sportisti apsteidzot par 0,68 sekundēm. Otrajā braucienā Zunte Vācijas sportistei piekāpās vien par 0,13 sekundēm.

Loreta Lodziņa pirmajā braucienā ieņēma 15.vietu, otrajā ar kritienu spēja pabeigt trasi, ierindojoties 16.vietā.

Startēja 17 sportistes, ukrainietei Katerīnai Kucai nefinišējot pirmajā braucienā.

Triju posmu kopvērtējumā, pirmās trīs vietas ieņemot Vācijas skeletonistēm, pirmā ar 195 punktiem ir Foca. Zunte ar dalību vienā posmā un 65 punktiem ir 11.vietā, Lodziņa ar 20 punktiem - 28.vietā 29 sportistu konkurencē.

Bobslejā gan sestdien, gan svētdien sacentīsies septiņu valstu ekipāžas. Latvijas komanda startēs ar diviem divniekiem, ko vadīs piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis.

Sacensības notiek īpašā "burbulī" bez skatītāju klātbūtnes un ar obligātiem Covid-19 testiem visiem klātesošajiem.

Skeletonā Eiropas kauss ir pēc līmeņa trešās sacensības aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa. Savukārt bobslejā Eiropas kauss ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa.

teksts papildināts ar 6.-7.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi