Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sasniegta kulminācija

Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika gatavojas pasaules čempionātam.

Gada lielākās sacensības biatlonā ir klāt. Eiropas čempionu godā Pokļukā ieradīsies Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, kas pasaules čempionātā (PČ) centīsies demonstrēt vēl augstvērtīgāku sniegumu nekā iepriekš.

Šobrīd Latvijas izlases galvenais treneris Ilmārs Bricis un Bendika atrodas augstkalnes apstākļos Itālijas pilsētā Livinjo. Pokļukā viņi ieradīsies otrdienas vakarā. Uz Itāliju Bendika devās uzreiz pēc Eiropas čempionāta. Pirmās piecas dienas treniņos bija vieglākas, bet pēdējie treniņi pirms lielā starta jau intensīvāki. "Tā parasti tiek darīts. Tāds plāns bija jau kopš pagājušā pavasara. Visu laiku pieturamies pie līdzīgas shēmas," Dienai atklāja Bricis. Rastorgujevs pēdējos sagatavošanās darbus veic Austrijā, Obertilahā. Turpat trenējas arī pārējie izlases dalībnieki, kas startēs PČ. 

Trešdien gada nozīmīgākās sacensības tiks atklātas ar jaukto (2+2) stafeti. Tur šādā secībā startēs Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Bendika un Sanita Buliņa. Sprintā Latvijai gan vīriem, gan dāmām ir trīs vietas. Skaidrs, ka no daiļā dzimuma trasē dosies Bendika, Buliņa un Annija Keita Sabule, bet vīriem viens būs liekais, jo uz PČ devušies četri biatlonisti – Rastorgujevs, Patrijuks, Mise un Roberts Slotiņš, kas arī startēs stafetē.

Pagājušogad PČ Antholcā Baiba Bendika laboja visus Latvijas dāmu rekordus individuālajās distancēs. Visaugstāko vietu izdevās izcīnīt iedzīšanā, kur no 12. pozīcijas viņa pacēlās uz devīto. Andrejam Rastorgujevam PČ gājis diezgan smagi. Par izdevušos var saukt 2019. gadā Estešundā sasniegto. Toreiz Zviedrijā Rastorgujevs izcīnīja sesto vietu iedzīšanā un labu sniegumu rādīja pārējās distancēs. Pagājušogad Antholcā pamatīga vilšanās bija sprintā, kur ar sešām kļūdām tikai 70. vieta. Klasikā līdz pat pēdējai šaušanai Rastorgujevs saglabāja izredzes uz medaļu, tomēr neizturēja nervi. Trīs kļūdas, un finišā 22. vieta.

Labā ziņa, ka gan Rastorgujevs, gan Bendika, pateicoties izcīnītajām zelta medaļām Eiropas čempionātā Polijā, varēs būt mierīgāki, jo nav jāuztraucas, tiks vai netiks Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā. Šosezon Pasaules kausā abiem nav veicies tik labi, kā cerēts. Rastorgujevs divdesmitniekā iekļuvis tikai vienreiz, ar vienu soda apli ieņemot 12. vietu sprintā Oberhofā. Savukārt Bendikai sezonas sākums bija jāizlaiž Covid-19 inficēšanās dēļ. Augstākais rezultāts šosezon Pasaules kausā bija pašā pirmajā startā, kur sprintā Hohfilcenē ieņemta 20. pozīcija.

Biatlons. Pasaules čempionāts (Pokļuka)

  • 10.II (16:00) Jauktā (2+2) stafete
  • 12.II (15:30) 10 km sprints vīriešiem
  • 13.II (15:30) 7,5 km sprints sievietēm
  • 14.II (14:15) 12,5 km iedzīšana vīriešiem
  • 14.II (16:30) 10 km iedzīšana sievietēm
  • 16.II (13:05) 15 km klasika sievietēm
  • 17.II (15:30) 20 km klasika vīriešiem
  • 18.II (16:15) jauktā pāru stafete
  • 20.II (12:45) 4x6 km stafete sievietēm
  • 20.II (16:00) 4x7,5 km stafete vīriešiem
  • 21.II (13:30) 12,5 km masu starts sievietēm
  • 21.II (16:15) 15 km masu starts vīriešiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi