Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sacensības beidz pusfinālā ar līdz pusei padarīta darba sajūtu

Centās konkurēt, bet spēka visai distancei nepietika. Latvijas distanču slēpotāji Raimo Vīgants un Roberts Slotiņš Pekinas olimpiskajās spēlēs komandu sprinta pusfinālā klasiskajā stilā ieņēma 11. vietu. Kitija Auziņa un Estere Volfa arī uzrādīja 11. rezultātu. Latvijas slēpotāji nekvalificējās finālam.

Vīgants un Slotiņš finišu sasniedza pēc 20 minūtēm un 6,99 sekundēm. Viņi no uzvarētājiem atpalika 59,83 sekundes, apsteidzot savā pusfinālā tikai Vācijas slēpotājus, kuru pārstāvis finišu sasniedza ar vienu slēpi. Pirmajā pusfinālā Igaunijas slēpotāji ierindojās piektajā vietā, ar ko nepietika, lai kvalificētos finālam. "Sajūta, ka darbs ir padarīts līdz pusei, taču prieks, ka pirmos četrus apļus turējāmies grupā. Biju patīkami pārsteigts par Roberta sniegumu, bet pats varēju labāk savu posmu veikt," pārdomās dalījās Vīgants. Pēc Slotiņa teiktā, iegūta vērtīga pieredze: "Katru dienu nesanāk sacensties plecu pie pleca ar labākajiem slēpotājiem. Diemžēl līdz beigām nepietika spēka." Kopējā vērtējumā Latvijas slēpotājiem 21. vieta 25 duetu konkurencē.

Kitija Auziņa un Estere Volfa summā arī ieņēma 21. vietu. Sievietēm startēja 26 valstis. "Noskaņojāmies šim pasākumam un gājām uz savu mērķi – finišēt," norādīja Auziņa. "Bija grūti, ļoti liela cīņa par sevi. Esam ļoti priecīgas par rezultātu. Viss ir tikai vēl priekšā, jo īpaši Esterei. Šis ir labs atspēriena punkts slēpotājām, lai nākotnē startētu olimpiskajās spēlēs un pārspētu mūsu rezultātu. Spēles ir aizvadītas fantastiski, un lepojamies par savu pēdējo startu."

Latvijas olimpiskās komandas jaunākā dalībniece, 16 gadu vecā Estere Volfa atklāja, ka pārbaudījums bijis ļoti nopietns: "Grūtākās sacensības, kas man šeit bijušas. Ļoti liels prieks par to, kā mums izdevās un godam nobraucām. Šīs olimpiskās spēles ir ļoti motivējošas."

Par Pekinas olimpisko spēļu uzvarētājiem komandu sprinta sacensībās vīriešiem kļuva norvēģi Juhaness Klēbo un Ēriks Valness, bet dāmu konkurencē uzvarēja vācietes Katarina Henniga un Viktorija Karla.

Sestdien Vīgants un Slotiņš startēs 50 kilometru distancē ar kopējo startu. Svētdien Patrīcijai Eidukai un Baibai Bendikai starts 30 km distancē ar kopējo startu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi