Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs pirms atgriešanās Pasaules kausā izcīna trešo vietu līmeni zemākās sacensībās

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā izcīnīja trešo vietu desmit kilometru sprinta sacensībās Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Kausā, kas ir pēc spēka otrā līmeņa mači aiz Pasaules kausa.

Rastorgujevs, kurš izcietis diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumu, šonedēļ bija gatavs atgriezties Pasaules kausa apritē. IBU kļūdas dēļ viņš varēja pieteikties sacensībām, tomēr pirmā posma priekšvakarā pasaules biatlona jumtorganizācija konstatēja, ka latvietim nav izpildīts kvalifikācijas kritērijs dalībai Pasaules kausā. Tādējādi alūksnietis devās uz Zviedriju, kur IBU kausā sestdien bija 20.vietā 20 kilometru individuālajā, saņemot nepieciešamos 77,59 IBU kvalifikācijas punktus.

Svētdien sprintā Rastorgujevs guļus šāva nekļūdīgi un pēc pirmās ugunslīnijas bija līderis, bet šaušanā stāvus viņš pieļāva vienu kļūdu, kas liedza izcīnīt uzvaru.

Uzvaru, spītējot vienam soda aplim, izcīnīja norvēģis Endre Stremsheims, kurš finišēja 24 minūtēs un 44,5 sekundēs. Vācietis Filips Horns šāva precīzi un ar 13,1 sekundes deficītu bija otrais. 

Savukārt Rastorgujevs zaudēja 22,2 sekundes, bet ceturto vietu ieguvušo norvēģi Aleksanderu Fjellu Annešenu latvietis apsteidza par 1,3 sekundēm. Trasē Rastorgujevam bija trešais ātrākais solis.

Gints Lūsis mēroja kopumā piecus soda apļus, četrus no tiem pēc šaušanas stāvus, uzvarētājam zaudēja piecas ar pusi minūtes un bija 97.vietā 109 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Otrais Pasaules kausa posms norisināsies jau nākamajā nedēļā Austrijas trasē Hohfilcenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi