Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs arī PČ "klasikā" ieslēpo divdesmitniekā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Slovēnijā pasaules čempionātā 20 kilometru individuālajā disciplīnā ierindojās 18.vietā, Edgars Mise ieņēma 51.pozīciju ,bet Aleksandrs Patrijuks finišēja 84.vietā.

Uzvaru 20 kilometru klasikā svinēja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš par 16,9 sekundēm apsteidza vācieti Arndu Peiferu. Viņi bija vienīgie sportisti uz goda pjedestāla, kuri spēja aizvērt visus 20 mērķus. Bronzu ar 40,9 sekunžu atpalicību izcīnīja norvēģis Juhanness Dāle.

Aiz vadošā trijnieka ierindojās francūzis Kentēns Fijons Majē, bet viņam sekoja Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas un Saids Halili, kurš pārstāv Krievijas Biatlona federāciju.

Rastorgujevs pirmajā šautuvē aizvēra visu mērķus un tobrīd ierindojās augstajā piektajā vietā. Otrajā ugunslīnijās biatlonists pieļāva vienu kļūdu un atkrita uz 22.pozīciju, tā brīža līderim no Norvēģijas Sturlam Holmam Lēgreidam zaudējot vairāk nekā minūti un 45 sekundes. Trešajā šautuvē Rastorgujevs ieradās 21.vietā, bet kļūdījās vienu reizi un noslīdēja uz 32.pozīciju.

Ceturtajā ugunslīnijā Rastorgujevs ieradās 32.vietā un līderim Lēgreidam tobrīd zaudēja aptuveni trīs minūtes un 25 sekundes. Biatlonists aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 17.vietu, kuru nespēja noturēt līdz finišam un ierindojās 18.pozīcijā. Rastorgujevs Lēgreidam zaudēja trīs minūtes un 38,9 sekundes.

Sasniegtais rezultāts trešdienas sacensībās Rastorgujevam arī dos iespēju startēt disciplīnā ar kopēju startu. Distancē Rastorgujevam bija 27.ātrākais solis.

Mise trešdien demonstrēja labu sniegumu šaušanā, jo pirmajās trīs ugunslīnijās spēja aizvērt visus mērķus, kas pirms ceturtās šautuves ļāva atrasties četrdesmitniekā. Pēdējā ugunslīnijā viņš neaizvēra vienu mērķi un ierindojās 51.vietā. Mise no uzvarētāja atpalika piecas minūtes un 36,4 sekundes.

Patrijuks labi iesāka sacensības, aizverot pirmos piecus mērķus, bet otrajā šautuvē viņš pieļāva trīs "pūdeļus" un zaudēja aptuveni 50 pozīcijas. Trešajā un ceturtajā šautuvē Patrijuks pieļāva vēl pa vienai kļūdai un finišu sasniedza astoņas minūtes un 26,8 sekundes aiz uzvarētāja, kas ļāva ieņemt 84.vietu.

Individuālajās disciplīnā trešdien piedalījās 101 biatlonists.

Rastorgujevs šosezon Pasaules kausa ieskaitē startējis divās individuālajās disciplīnās. Vislabāk viņam veicās Kontiolahti, kur divas kļūdas šaušanā neliedza ierindoties 21.vietā. Pēcāk viņš Antholcā pieļāva četrus "pūdeļus" un samierinājās ar 45.pozīciju.

Tikmēr Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā Rastorgujevs šautuvēs kļūdījās tikai vienu reizi un izcīnīja zelta medaļu.

Pērn Pokļukā Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs šaušanā pieļāva divas kļūdas un ierindojās 19.vietā. Labākais sniegums viņam klasikā izdevās 2012./13.gada sezonā, kad Soču trasē izcīnīta ceturtā vieta.

Pasaules čempionātā Rastorgujevs individuālajā disciplīnā labāko rezultātu sasniedza 2019.gadā, finišēdams 13.vietā. Pagājušajā gadā viņš ierindojās 22.pozīcijā.

Savu pirmo startu pasaules čempionāta klasikā piedzīvoja Mise, jo viņš iepriekšējos divos gados šajā disciplīnā nestartēja. Mise šosezon individuālajā disciplīnā aizvadījis divas sacensības. Pasaules kausā Antholcā viņš ar sešām kļūdām šaušanā ierindojās 93.vietā, bet Eiropas čempionātā viņam divi "pūdeļi" un 61.pozīcija.

Aizvadītajā sezonā Mise Pokļukas trasē sacensībās nepiedalījās.

Savukārt Patrijukam pasaules čempionātā šīs bija jau piektās individuālās sacensības. Pērn viņš ierindojās 61.vietā, bet vēl gadu iepriekš sasniedza karjeras labāko rezultātu - 60.pozīcija.

Pasaules kausā Patrijuks šosezon klasikā startējis vienreiz, kad Antholcā ar trim "pūdeļiem" ierindojās 81.vietā. Eiropas čempionātā viņš neaizvēra četrus mērķus un ieņēma 43.pozīciju.

Pagājušajā sezonā Pokļukas trasē Patrijuks klasikā ar piecām kļūdām ierindojās 96.vietā.

Aizvadītajā sezonā par pasaules čempionu klasikā tika kronēts francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Viņš teju par minūti apsteidza norvēģi Juhannesu Tīngnēsu Bē, bet bronzu izcīnīja Dominiks Landertingers no Austrijas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pagājušajā sezonā uzvarēja Furkads, otro vietu izcīnīja J.T.Bē, bet trešais bija francūzis Kentēns Fijons Majē. Rastorgujevs ierindojās 23.vietā.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā individuālajā disciplīnā līderis ar 120 punktiem ir Lēgreids, J.T.Bē iekrājis 94 punktus, bet par trim mazāk ir Krievijas pārstāvim Aleksandram Loginovam. Rastorgujevs iekrājis 43 punktus un no 36.vietas pakāpies uz 25.pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika pasaules čempionātā Slovēnijā netrāpīja piecos no 20 mērķiem un ieņēma 52.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, Sanita Buliņa bija 67.vietā un Annija Keita Sabule - 86.vietā.

Bendika kvalificējās arī svētdienas sacensībām ar kopēju startu.

Čempionāta turpinājumā ceturtdien notiks pāru stafete, sestdien būs stafetes, bet svētdien noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi