Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs ar vienu kļūdu izcīna septīto vietu PK 20 kilometru individuālajā distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Rūpoldingā, Vācijā, izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa piektā posma 20 kilometru individuālajā distancē, Renārs Birkentāls bija 51.pozīcijā, bet Aleksandrs Patrijuks - 82.vietā.

Rastorgujevs ugunslīnijā kļūdījās tikai vienā no 20 šāvieniem, neaizverot mērķi ceturtajā šaušanā stāvus. Sacensību uzvarētājam Jūhanesam Tīngnesam Bē no Norvēģijas viņš zaudēja vienu minūti un 21,6 sekundes un trasē uzrādīja 11. ātrāko soli. Šaujot nekļūdīgi, Rastorgujevs būtu izcīnījis bronzas godalgu.

Bē ar divām soda minūtēm finišēja 48 minūtēs un 48,4 sekundēs. Otro vietu izcīnījušais viņa Vetle Šostads Kristiansens šautuvē kļūdījās vienu reizi un zaudēja 9,9 sekundes, bet nekļūdīgi šāvušais Slovēnijas biatlonists Jakovs Faks atpalika 29,3 sekundes.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika vēl viens norvēģis - Sturla Holms Lēgreids, kurš neaizvēra vienu mērķi un zaudēja 42,8 sekundes. Vēl 4,6 sekundes lēnāks finiša laiks bija arī vienu kļūdu pieļāvušajam itālim Tomasu Džakomelam, bet pirmo sešinieku ar 56,3 sekunžu atpalicību un arī vienu kļūdu ugunslīnijā noslēdza vācietis Benedikts Dols.

Arī Birkentāls šāva gandrīz nekļūdīgi, tiekot pie vienas soda minūtes, kā arī iekrājot piecu minūšu un 25,8 sekunžu deficītu pret uzvarētāju. Patrijuks neaizvēra piecus mērķus un Bē finišā zaudēja deviņas minūtes un 19,0 sekundes. No 96 startējušajiem biatlonistiem finišēja 94.

Labākais sasniegums šajā disciplīnā Rastorgujevam ir 2012./2013.gada sezonā Sočos sasniegtā ceturtā vieta.

Birkentālam "klasikā" šī bija debija Pasaules kausa posmos, bet Patrijuks sezonu Kontiolahti sāka ar sešām soda minūtēm un 90.vietu. Bez iepriekšējā posmā Pokļukā sasniegtās 60.vietas sprintā Patrijukam tieši šajā distancē ir karjerā labākais rezultāts, 2019. un 2020.gada pasaules čempionātā ieņemot attiecīgi 60. un 61.vietu.

Vienīgajās līdzšinējās šīs sezonas "klasikas" sacensībās pirmajā posmā Kontiolahti uzvaru svinēja Zviedrijas pārstāvis Martins Ponsiluoma, apsteidzot Vācijā dzimušo Šveices biatlonistu Niklasu Hartvēgu un vācieti Dāvidu Cobelu.

Ceturtdien norisināsies 15 kilometru "klasika" sievietēm, piektdien notiks 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, sestdien - 4x6 kilometru stafete sievietēm, bet svētdien posms tiks noslēgts ar sacensībām ar kopēju startu.

Sestais Pasaules kausa posms nākamnedēļ notiks Itālijas trasē Antholcā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi