Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rastorgujevam un Patrijukam Pasaules kausa posmā biatlonā sprintā attiecīgi 34. un 86.vieta

Latvijas sportisti Andrejs Rastorgujevs un Aleksandrs Patrijuks piektdien Šveicē Pasaules kausa biatlonā trešajā posmā ieņēma attiecīgi 34. un 86.vietu desmit kilometru sprintā.

Uzvaru izcīnīja vācietis Benedikts Dolls, kurš mērķī raidīja visas desmit lodes, finišējot pēc 23 minūtēm un 15,8 sekundēm, svinot savu ceturto uzvaru Pasaules kausa individuālajās disciplīnās, otro reizi uzvarot sprintā.

Viņš par 5,4 sekundēm apsteidza norvēģi Juhannesu Tingnēsu Bē un par 36,8 sekundēm - tautieti Filipu Navratu, kuri šaušanā kļūdījās pa reizei.

Ceturto vietu dalīja perfekti šāvušais norvēģis Sturla Holms Lēgreids un vācietis Filips Horns (+39,1), kuram tas ir labākais sasniegums Pasaules kausa posmos, 2019./2020.gada sezonā Oberhofā ierindojoties sestajā vietā distancē ar kopēju startu.

Sestais ar vienu soda apli bija vēl viens Vācijas biatlonists Johanness Kīns (+44,3).

Rastorgujevs guļus šaušanā netrāpīja otro šāvienu, dodoties soda aplī, un pēc pirmās šaušanas ieņēma 32.vietu no līdera norvēģa Endres Endre Stremsheima atpaliekot 30,3 sekundes.

Šaušanā stāvus viņš netrāpīja pēdējo šāvienu, finišā Dollam zaudējot minūti un 53,5 sekundes, ieņemot 34.vietu un kvalificējoties iedzīšanai.

Patrijuks 93 dalībnieku konkurencē šaušanu guļus veica perfekti, ieņemot 42.vietu, bet šaušanu stāvus sāka ar četrām kļūdām, finišējot trīs minūtes un 57,7 sekundes aiz Dolla un ieņemot 86.vietu.

Renārs Birkentāls nestartēja.

Pasaules kausa vērtējumā šajā sezonā sprintā pirmais ar 192 punktiem ir Norvēģijas sportists Tarjei Bē, apsteidzot vāciešus Filipu Navratu un Benediktu Dollu, kuri sakrājuši pa 157 punktiem.

Rastorgujevs ar 23 punktiem ieņem 35.vietu, bet Birkentāls ar trim punktiem - 56.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā visu individuālo disciplīnu summā līderis ar 317 punktiem ir T.Bē, par 13 punktiem apsteidzot J.T.Bē, bet 281 punktu ir sakrājis zviedrs Sebastians Samuelsons.

Rastorgujevs ar 97 punktiem ieņem 24.vietu, bet Birkentāls ar trim punktiem - 66.vietu.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Oslo sprintā ierindojās ceturtajā vietā, Eiropas meistarsacīkstēs ieņēma ceturto vietu, bet pasaules čempionātā viņam izdevās tikt pie septītās vietas. Šo sezonu Zviedrijas trasē Estešundā Rastorgujevs šajā disciplīnā sāka ar 31.vietu, bet pirms nedēļas Hohfilcenē ieņēma 35.vietu.

Patrijuka rekords šajā disciplīnā ir 60.vieta pagājušās sezonas Slovēnijas trasē Pokļukā, Estešundā viņš ieņēma 93.vietu, bet Hohfilcenē šajā disciplīnā nestartēja.

Savukārt Birkentāls labāko rezultātu Pasaules kausa sprinta sacensībās bija sasniedzis pirms nedēļas Hohfilcenē, ierindojoties 38.pozīcijā, bet pirmajā posmā Estešundā viņš ieņēma 82.vietu.

Ceturtdien sprinta sacensībās sievietēm Annija Keita Sabule un Sandra Buliņa ieņēma attiecīgi 79. un 82.vietu.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Nākamais posms janvāra pirmajā nedēļā notiks Vācijas trasē Oberhofā.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi