Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevam 22.vieta pasaules čempionāta sacensībās ar kopēju startu

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Pokļukā izcīnīja 22.vietu pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Tikmēr par pasaules čempionu tika kronēts norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš titulu nodrošināja pēc pēdējās šaušanas un bija neaizsniedzams pēdējā aplī.

Rastorgujevs sacensību sākumā turējās lielās grupas vidū, bet pirmajā šaušanā guļus viņš pieļāva divas kļūdas, kā dēļ atkāpās uz 28.vietu piecas sekundes aiz divus mērķus neizvērušā norvēģa Juhannesa Tīngnēsa Bē. Distancē alūksnietis nedaudz pakāpās uz augšu, taču neaizvēra vēl vienu mērķi un pēc šaušanām guļus bija 24.pozīcijā vienu minūti un 17 sekundes aiz līderiem.

Vēl viena kļūda šaušanā stāvus Rastorgujevam neļāva pacelties augstāk, turklāt vadošie sportisti bija jau divu minūšu attālumā. Pēc trešās ugunslīnijas līderu trio veidoja biatlonisti, kuri bija saglabājuši nevainojamu precizitāti - Lēgreids, mājinieku favorīts Jakovs Faks un austrietis Simons Eders.

Pirms pēdējās šaušanas Lēgreidam bija astoņu sekunžu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, taču viņš pirmais kļūdījās ugunslīnijā, kuru atstāja ar vienu nesašautu mērķi. Neveiksme piemeklēja arī Ederu, kamēr Faks šāva lēni un prātīgi, taču neizvēra pēdējo mērķi, kas viņam, iespējams, maksāja medaļu. Lēgreida pārsvars pār Faku bija nepilnas desmit sekundes, bet turpat aiz slovāka bija Eders.

Pēdējā aplī cīņā par medaļām iesaistījās arī francūzis Kentēns Fijons Majē un norvēģis Juhanness Dāle, kuri izjauca vadošo trijnieku. Ja Lēgrēds pēdējā aplī bija drošā vadībā un finišēja lepnā vientulībā, hronometram apstājoties pie 36 minūtēm un 27,2 sekundēm, tad ciņa par pārējām medaļām bija gana spraiga.

Dāle finišēja 10,2 sekundes vēlāk, bet vēl pēc 2,6 sekundēm finiša līniju šķērsoja Fijons Majē. Šie abi sportisti papildu 15 kilometriem slēpoja arī divus soda apļus. Eders no goda pjedestāla atpalika vairāk nekā desmit sekundes, vēl septiņas sekundes vēlāk finišēja Faks, kurš tikai nedaudz apsteidza Tarjeiju Bē. J.T.Bē bija astotais.

Rastorgujevs arī pēdējā šaušanā atstāja vienu neaizvērtu mērķi, taču atguva vienu pozīciju un bija 23.vietā. Līdz finišam viņš atspēlēja vēl vienu vietu un bija 22., Lēgreidam zaudējot divas minūtes un 55,1 sekundi.

Rastorgujevs šosezon Pasaules kausa ieskaitē distancē ar kopēju startu startējis otrajā posmā Vācijas trasē Oberhofā, kur ar pieciem "pūdeļiem" ierindojās 25.vietā.

Iepriekšējā sezonā Rastorgujevs sacensībās šajā disciplīnā Pasaules kausā startēja divreiz.  Pokļukā ar divām kļūdām šaušanā viņš ieņēma 16.vietu, bet Nove Mesto viņš palika pēdējā 30.vietā, jo mērķim garām šāva astoņas no 20 reizēm.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempionu šajā disciplīnā kļuva norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. Pārējās vietas ieņēma francūži - otro Kentēns Fijons Majē, bet trešo - Emiljēns Žaklēns.

Pasaules čempionātos Rastorgujevs distancē ar kopēju startu devies divreiz, labāko rezultātu sasniedzot 2019.gadā Estešundā, kad viņš ierindojās 25.vietā.

Aizvadītajā sezonā distancē ar kopēju startu Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru svinēja J.T.Bē, bet Rastorgujevs ieņēma 33.vietu.

Jau ziņots, ka Pokļukā Rastorgujevs sprintā ar vienu kļūdu šaušanā ierindojās 15.vietā, iedzīšanā ar trim "pūdeļiem" bija desmitais., bet 20 kilometru individuālajā distancē ar divām kļūdām ugunslīnijā ieņēma 18.vietu.

Svētdien pirms tam 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu sacentās sievietes, Baibai Bendikai izcīnot augsto devīto vietu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi