Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PK posmā sprintā Tallinā Eiduka pārvar kvalifikāciju, Vīgants ar Auziņu piecdesmitniekā

Šodien Tallinā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā 1,4km sprintā brīvajā stilā Aizkraukles novada pārstāve Patrīcija Eiduka 55 dalībnieču vidū kvalifikācijā uzrādīja 25. laiku (+11,81 sek.) un iekļuva izslēgšanas kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Mazāk kā iepriekš vadošajām zaudēja madoniete Kitija Auziņa, iekļūst piecdesmitniekā un noplenot pirmos Pasaules kausa kopvērtējuma punktus. Vīriešiem labākais no latviešiem bija madonietis Raimo Vīgants, kurš 74 dalībnieku vidū uzrādīja 44. laiku (+9.04 ), informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pasaules kausa posmi distanču slēpošanā Igaunijā ir notikuši samērā bieži, tos uzņemot ziemeļu kaimiņu slēpošanas centram Otepē, bet pirmo reizi Pasaules kauss tika aizvadīts galvaspilsētā Tallinā.  Sprinta trase bija iekārtota Dziesmu svētku estrādes pakājē. Nepilnus 700m garais aplis bija jāveic divas reizes.

Tāpat kā sezonas pirmajā posmā Somijā arī tagad Igaunijā startēja kupls Latvijas pārstāvju skaits. Tallinā uz starta izgāja tie paši seši, kuri novembra beigās Rukā – Raimo Vīgants, Lauris Kaparkalējs, Niks Saulītis, Patrīcija Eiduka, Samanta Krampe un Kitija Auziņa.

Sieviešu konkurencē uz starta izgāja 55 dalībnieces, kuru vidū milzīgs skaits bija mājinieču – 12 (!) igaunietes, no kurām puse bija jaunietes un juniores, ieskaitot arī divas 2007. gadā dzimušās, un viena vāja lietuviete Egle Savickaite (2004.g.). Tādējādi iekļūt piecdesmitniekā nebija grūts uzdevums. No vadošajām sprinterēm tāpat kā Falunā pagājušajā nedēļā iztrūka PK posmos uzvarējušo Linnas Svānas un Emmas Ribomas.

Patrīcija Eiduka, kura startēja otrā aiz amerikānietes Džesikas Diginsas, sāka ļoti ātri, pirmā apļa beigās atrodoties starp piecpadsmit labākajām. Otrajā pusē slēpotājas no Vecbebriem temps kritās, taču trīsdesmitniekā vietu viņa nodrošināja. Patrīcija divus apļus veica 2:40,99 un beigās ierindojās 25. vietā, kvalifikācijas uzvarētājai Jonnai Sundlingai no Zviedrijas zaudējot nepilnas 12 sekundes un trešo sprintu pēc kārtas kvalificējoties izslēgšanas braucieniem jeb ceturtdaļfinālam.

Kitija Auziņa ar Samantu Krampi sprintā allaž mainījušās pozīcijām. Sezonas sākumā Rukā nedaudz priekšā bija Auziņa, pasaules čempionātā kvalifikācijā ātrāka bija Krampe, bet pasaules čempionātā komandu sprintā Auziņa sprinta posmu veica par vairāk nekā desmit sekundēm ātrāk nekā Krampe. Arī šoreiz tāpat kā Planicā komandu sprintā Kitija sprinta distanci veica ap desmit sekundēm ātrāk nekā Samanta.

Līdz ar to madoniete Auziņa uzrādīja 44. rezultātu (+24,69 sek.) un nopelnīja pirmos Pasaules kausa kopvērtējuma punktus, kas pēc jaunās sistēmas pienākas pirmajām piecdesmit. Rīdziniecei Krampei tomēr neizdevās iekļūt piecdesmitniekā, ierindojoties 51. vietā (+34,48 sek.). Līdz 50. vietai pietrūka vienas sekundes.

Šajā sezonā Raimo Vīgantam vienu reizi – PK posmā Toblahā februāra sākumā – izdevās ļoti labi veikt sprinta kvalifikāciju, kur uzrādīja 43. rezultātu, tikai pusotrai sekundei pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam. Arī Tallinā madonietis labi veica sprintu, līdz trīsdesmitniekam pietrūkstot nedaudz virs divām sekundēm. Ļoti blīvajos rezultātos olimpisko spēļu 20. vietas ieguvējs no Madonas ieguva 44. vietu tāpat kā viņa novadniece Auziņa, otro reizi šosezon tiekot pie PK kopvērtējuma punktiem.

Ļoti ātrs sākums sanāca Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskā festivāla čempionam Laurim Kaparkalējam, kurš pēc 600m bija visaugstāk no mūsējiem, atrodoties 32. vietā, bet beigās madonietis ieņēma 63. vietu (+14,90 sek.). Vienmērīgāku sniegumu rādīja Niks Saulītis, kuram 69. vieta, pasaules vadošajiem sprinteriem zaudējot mazāka nekā 20 sekundes.

Vīriešiem bija lielāka un spēcīgāka konkurence par iekļūšanu trīsdesmitniekā un arī piecdesmitniekā. Pirmie trīsdesmit satilpa sešās ar pusi sekundēs, bet pirmo un 50. vietu šķīra mazāk nekā desmit sekundes (9,7 sek.). Ātrāko laiku uzrādīja francūzis Lukass Šanavā, kurš par 0,06 sekundēm bija ātrāks nekā titulētais norvēģis Johannes Klēbo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi