Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pinturo kļūda ļauj Fēvram kļūt par čempionu milzu slalomā; Zvejnieks nefinišē pirmajā braucienā

Francijas kalnu slēpotājs Matjē Fēvrs pēc sava tautieša Alekša Pinturo kļūdas piektdien Kortīnā d'Apmeco tika kronēts par pasaules čempionu milzu slalomā, kamēr Latvijas vienīgais pārstāvis Miks Zvejnieks pirmajā braucienā nefinišēja.

Pinturo pirmajā braucienā trasi veica vienā minūtē un 17,55 sekundēs, būdams pārliecinoši ātrākais no 100 startējušajiem kalnu slēpotājiem. Otro vietu ieņēma itālis Luka de Aliprandīni, kurš atpalika 0,40 sekundes, bet vēl 0,16 sekundes atpalika vācietis Aleksandrs Šmids. Fēvrs bija ceturtais, divas sekundes simtdaļas aiz pirmā trijnieka.

Otrajā braucienā pēc 29 startējušajiem slēpotājiem par līderi summā bija kļuvis Fēvrs, kurš ar tuvākajiem sāncenšiem finišā gaidīja Pinturo. Tiesa, viņa tautietis trases augšdaļā nedaudz kļūdījās, saslīdēja un izlaida vārtus, izstājoties no sacensībām.

Summā ar divām ceturtajām vietām braucienos uzvarēja 29 gadus vecais Fēvrs, kurš par 0,63 sekundēm apsteidza de Aliprandīni, bet ar otro labāko rezultātu otrajā braucienā, no sestās vietas uz trešo pakāpās austrietis Marko Švarcs, kurš čempionam zaudēja 0,87 sekundes.

Fēvrs tepat Kortīnā d'Ampeco uzvarēja paralēlajā milzu slalomā, bet pirms četriem gadiem Sanktmoricā viņš tika kronēts par čempionu komandu sacensībās.

"Uzvara paralēlajā milzu slalomā bija fantastiska, bet šī dod vēl lielāku gandarījumu," teica Fēvrs, kurš šajā disciplīnā Pasaules kausā uzvarējis vienu reizi pirms četriem gadiem. "Ir grūti noticēt tam, kas notika. Bija grūti izbaudīt uzvaras priekus, jo Aleksis nefinišēja. Taču esmu gandarīts par savu sniegumu."

Iepriekšējo reizi kāds no Francijas kalnu slēpotājiem pasaules čempionāta milzu slalomā uzvarēja 1966.gadā, kad pirmais bija Gija Perilā. Divus gadus vēlāk pasaules čempioni tika noskaidroti olimpisko spēļu sacensībās, kur uzvaras laurus plūca cits francūzis Žans Klods Kilī.

Tikmēr Zvejnieks pirmajā braucienā nesasniedza finišu un milzu slaloma sacensības noslēdza bez rezultāta. Pēc pirmā starpfiniša viņam bija 63.rezultāts, bet pēc otrā - 58.vieta, kas finišā ļautu cerēt uz dalību otrajā braucienā.

Jau ziņots, ka ceturtdien kvalifikācijā Zvejnieks ieņēma 23.vietu, kas viņam ļāva iekļūt pamatsacensībās. Atlases barjeru nepārvarēja Žaks Gedra, kā arī Elvis un Lauris Opmaņi.

Planētas meistarsacīkstes iecerēts aizvadīt līdz svētdienai, kopumā sadalot 13 medaļu komplektus.

Pērn maijā vietējā rīkotājkomiteja vēlējās čempionātu pārcelt uz 2022.gadu, taču Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) bija pret šādu solu un meistarsacīkstes norisinās kā iepriekš plānots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi