Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasaules vicečempions no Planicas dodas uz Skandināvijas kausu Madonā

Trešdien Slovēnijas slēpošanas centrā par pasaules vicečempionu 15km brīvajā stilā kļuvušais norvēģis Haralds Amundsens ir iekļauts pieteikumā un ir ceļā uz Madonu, lai šajā nedēļas nogalē Smeceres sila trasē startētu Skandināvijas kausā distanču slēpošanā. Bez viņa Madonā varēs redzēt arī citus titulētus slēpotājus, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Jau ziņojām, ka šajā nedēļas nogalē, no 3. -5. martam, labākajā mūsu valsts distanču slēpošanas bāzē – Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” –norisināsies ļoti spēcīga sastāva distanču slēpošanas sacensības Skandināvijas kauss, kas jau piektdien sāksies ar sprintu brīvajā stilā. Sestdien “Smeceres sila” trasē slēpotāji sacentīsies 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu, bet Skandināvijas kauss Madonā noslēgsies svētdien ar aizraujošajām 20km iedzīšanas sacensībām klasikā.

Trešdien pasaules čempionātā 10km slidsolī labi nostartēja abas Latvijas pārstāves, Patrīcijai Eidukai otro reizi tiekot divdesmitniekā, bet Kitijai Auziņai iekļūstot sešdesmitniekā un zaudējot uzvarētājai mazāk par piecām minūtēm. Ja sievietēm no pirmā sešinieka trīs ir piedalījušās Latvijā notiekošajā Skandināvijas kausa posmā, ieskaitot jauno čempioni Džesiku Diginsu, tad vakar vīriešiem pasaules čempionātā 15km distancē no pirmā sešinieka gandrīz visi jeb pieci (!) ir startējuši pie mums Latvijā, izņemot Johannesu Klēbo.

2021. gada bronzas medaļas ieguvējs un tagad arī vicečempions Haralds Amundens pēc sudraba medaļas iegūšanas vēlas startēt Madonā, kur jau viņš bija 2019. gadā. Šī gada sudraba medaļas ieguvējam neatradās vieta Norvēģijas izlasē stafetē, bet tas nav pārsteigums, jo no diviem etapiem slidsolī viņam priekšā ir čempions Simens Krīgers, kurš arī startējis Skandināvijas kausā Madonā, un izcilā Petera Nortuga cienīgais aizstājējs pēdējā posmā – šobrīd pasaules labākais slēpotājs Johannes Klēbo. Kaut arī viņam slidsolis ir spēcīgākā puse, arī klasikā Amundsens ir labs, tomēr par viņu labāki ir Pols Gulbergs, kā arī Kristers Holunns un Ēriks Valnes, kuri abi ir sacentušies Madonā. Amundsens ir līderis Skandināvijas kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem.

Bez divu pasaules čempionāta medaļu ieguvēja Amundsena un viņa māsas Hedas, kura 2021. gadā kļuva par pasaules U23 vicečempioni, šajā nedēļas nogalē Madonā startēs arī tādi titulētie slēpotāji kā daudzkārtējā pasaules junioru čempione un Pasaules kausa posmos divas reizes uz goda pjedestāla kāpusī norvēģiete Marija Helēna Fossesholma, PK posmos divas uzvaras izcīnījušais un vēl desmit reizes trijniekā tikušais Sindre Skars (Norvēģija), PK posmos trīs reizes fināla sešiniekā startējusī un pasaules čempionātā 7. vietu izcīnījusī norvēģiete Anna Svendsena, 2018. gada pasaules vicečempions U23 sprintā un PK posmos trīs reizes desmitniekā tikušais Jans Tomas Jensens no Norvēģijas, PK posmā skiatlonā otro vietu izcīnījušais norvēģis Daniels Stoks un vēl vairāki citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi