Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neparasts finišs Šveicē

Atšķirīga favorītu motivācija, nepierasta trase un sarežģīti laikapstākļi radīja ne mazumu pārsteigumu un pat kuriozu kamaniņu braukšanas Pasaules kausa pēdējā posmā Sanktmoricā. Šajā situācijā teicami noorientējās Latvijas sportisti, kuri sezonu pabeidza uz augstas nots.

Pasaules vecākā dabīgā ledus trase kamaniņu braucēju sezonas kalendārā tika iekļauta pirmo reizi kopš 2012. gada, tāpēc ne vienam vien sportistam tā bija pirmā pieredze Sanktmoricas līkločos. Arī Latvijas izlases līderi brāļi Andris un Juris Šici šajā trasē iepriekš vēl nebija startējuši, jo minēto sezonu izlaida pēc Jura piedzīvotās autoavārijas.

''Būs mums kopā ar junioriem Botu un Plūmi pirms mačiem jāiet trases izpētē, lai saprastu, kā to vispār izbraukt,'' vēl pirms došanās uz Šveici sarunā ar laikrakstu Diena par neparasto pieredzi gardi smējās Juris Šics. 

Kopīgais izlūkgājiens noderēja ne tikai viņiem, bet arī Robertam Plūmem un Mārtiņam Botam, jo tieši viņi sestdien sensacionāli triumfēja ekipāžu konkurencē, bet Šici ar teicamu otro braucienu finišēja otrajā vietā. Šis panākums ļāva brāļiem izcīnīt arī trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā ekipāžu konkurencē, kā arī izraut otro vietu absolūtajā kopvērtējumā, kur tiek ņemti vērā arī rezultāti sprintā.

Sacensību pirmajā dienā iepriecināja arī Artūrs Dārznieks ar izcīnītu ceturto vietu, kā arī 18 gadu vecais juniors Gints Bērziņš, kurš trešajā posmā pēc kārtas finišēja labāko desmitniekā. 

Pārsteigumi Latvijas komandas izpildījumā turpinājās arī svētdien, kad sacensībās būtiski iejaucās laikapstākļi. Pamatīgā sniegā līdz trasei nemaz netika Ukrainas komanda, kas tikusi ieputināta savā mītnes vietā. Tikmēr pēc pirmā brauciena dāmu konkurencē līderpozīcijā gozējās Kendija Aparjode, bet otrajā to viņai sensacionāli atņēma 20 gadu vecā Ieva Elīna Vītola, kurai tas bija ar atrāvienu lielākais panākums karjerā. Rezultātus gan pamatīgi ietekmēja snigšana, kuras dēļ pat nebija iespējams precīzi noteikt rezultātus starpfinišā, turklāt otrajā braucienā pazuda arī Aparjodes laiks. Beigās gan viņai tika apstiprināts 14. rezultāts braucienā un sestais summā. 

Snigšanas dēļ tika atceltas stafetes sacensības, tāpēc Latvijas komanda tajās palika iepriekš izcīnītajā trešajā vietā sezonas kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi