Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūžībā devies Patrīcijas Eidukas tēvs un slēpošanas treneris Ingus Eiduks

Otrdien 61 gada vecumā mūžībā devies slēpošanas treneris un Latvijas labākās slēpotājas Patrīcijas Eidukas tēvs Ingus Eiduks, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija.

Eiduks bija septiņu bērnu tēvs un lielisks slēpošanas treneris. Viņa bērni ir kļuvuši par daudzkārtējiem Latvijas čempioniem, kā arī guvuši panākumus starptautiskajā arēnā.

Krists Eiduks izcīnīja sesto vietu pasaules junioru čempionātā biatlonā. Valts Eiduks kā pirmais no ģimenes ieguva tiesības startēt olimpiskajās spēlēs, bet pirms tam kā pirmais no Latvijas pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā iekļuva labāko trīsdesmitniekā.

Jaunākais dēls Edijs piedalījās pasaules junioru čempionātā, bet viņa vislielākais lolojums bija Patrīcija, kura ar ģimenes un galvenokārt tēva atbalstu ir sasniegusi Latvijas slēpošanā vēl nebijušus un pirms dažiem gadiem neiedomājamus augstumus.

Patrīcijas kontā ir ceturtā vieta pasaules junioru čempionātā, septītā vieta pasaules čempionātā U-23 grupā, astotā un desmitā vieta Pasaules kausa posmos, tajā skaitā desmitā vieta "Tour de ski" posmā janvārī, kļūstot par pirmo latvieti, kura pabeigusi tūri.

Viņa ir pirmā no Latvijas, kura Pasaules kausa posmos sprintā ir sasniegusi izslēgšanas braucienus jeb ceturtdaļfinālu, pirmā no Latvijas, kura distanču slēpošanā pasaules rangā ir iekļuvusi labāko simtniekā, kā arī pirmā no Latvijas, kura Pasaules kausa posmos ir sasniegusi rezultātu, kas mazāks par 50 FIS punktiem.

Ingus Eiduks kopā ar sievu Anitu savus bērnus virzīja uz augšu ne tikai sportā, bet arī dzīvē. Viņš domāja par nākotni, tāpēc virzīja bērnus iegūt augstāko izglītību, lai pēc sportošanas dzīvē nepazustu, bet varētu atrast labu darbu. Tas pieaugušajām Eiduka ģimenes atvasēm ir izdevies.

Eiduks bija tiešs, bieži teica, ko domāja, bet tai pat laikā bija arī labs stratēģis, meklējot labākos variantus, lai sasniegtu mērķi. Viņš izvirzīja augstus mērķus, bija prasīgs, nedomāja par savu brīvo laiku, jo svarīgāk bija palīdzēt bērniem, būt ar viņiem treniņos, ceļā uz treniņiem un no tiem, bieži braucot pie stūres daudzus kilometrus.

Viņš bija enerģisks, interesants sarunu biedrs un saviem bērniem bija iemācījis pieklājību un korektu izturēšanos pret citiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi