Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Martins un Tomass Dukuri konkurentus atstāj tālu aiz sevis

Panervozēt lika titulētākajam brālim. Martins un Tomass Dukuri izcīnīja pārliecinošu dubultuzvaru Pasaules kausa (PK) 2. posma sacensībās Siguldā. Vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu sacensībās Endija Tērauda pēc sensacionāli izcīnītās 3. vietas PK 1. posmā šoreiz palika ārpus labāko desmitnieka – 11. vietā. PK 3. posma sacensības norisināsies 11. decembrī Īglsas trasē Austrijā.

Treniņbraucienu rezultāti jau liecināja, ka abiem brāļiem Dukuriem otrajā posmā vajadzētu būt labāko trijniekā. PK 1. posmā Martins uzvarēja, bet Tomass ieņēma 4. vietu. Treniņbraucienos Latvijas skeletonisti startēja kopā ar britiem un, par spīti atpalicībai starta ieskrējienā, finišā bija priekšā nepilnu sekundi. Pēdējā treniņu sesijā nepiedalījās Krievijas skeletonisti, jo pēc došanās iepirkties uz tirdzniecības centru Alfa no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) vadības puses tika sodīti ar pāris dienu pavadīšanu karantīnā. Vadošajai krievu skeletonistei Jeļenai Ņikitinai palikšana bez treniņbraucieniem nāca pat par labu, jo nedēļas laikā viņa veica kāpumu no 9. uz 2. vietu, turpretī 2014. gada olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs otrajā braucienā nošļūca uz sāna un ieņēma 10. vietu.

Tomass Dukurs pirms sacensībām Dienai uzsvēra, ka svarīgi būs izlabot pieļautās kļūdas PK 1. posmā abos braucienos 15. virāžā. Ļoti ātrajā trasē tas arī izdevās. Pirmajā braucienā Tomass no Martina atpalika tikai 0,09 sekundes, lai gan startā titulētākajam brālim zaudēja 0,12 sekundes. Otrais brauciens Tomasam atkal bija pa teju optimālām trajektorijām, un Martina vadošā pozīcija jau bija nopietni apdraudēta. Deviņkārtējais PK ieguvējs Martins Dukurs spriedzes apstākļos ir pieradis startēt, tāpēc arī šoreiz panāca sev labvēlīgu iznākumu, izcīnot savu 56. PK uzvaru karjerā. Pagājušās sezonas PK pēdējā posma sacensībās Siguldā brāļi Dukuri arī aizņēma pirmo un otro pakāpienu uz goda pjedestāla.

Endijas Tēraudas kritumu lejup rezultātu ailēs veicināja gan pašas braukšanas stils un slīdamība trasē, gan arī tas, ka konkurentes kļūdījās mazāk.

Īglsā arī notiks divu posmu sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi