Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martins Dukurs ar jaunām kamanām iesāks pirmsolimpisko sezonu

Pārbaudīt jaunizgatavoto tehniku pašreizējā situācijā ir svarīgāk nekā tiekties pēc augstas vietas. Pasaules kausa (PK) deviņkārtējais ieguvējs Martins Dukurs jauno sezonu mājas trasē Siguldā iesāks ar šovasar izgatavotām kamanām. Treniņbraucienos labas tendences uzrādīja vecākais brālis Tomass. Piektdien pulksten 10 sāksies skeletona sacensības sievietēm, savukārt plkst. 15 paredzēts pirmais brauciens vīriešiem. Tiešraides LTV7.

Trīs Latvijas skeletonisti iesāks jauno sezonu PK apritē. Kā jau ierasts, Pasaules kausa vīriešu sacensībās uz starta stāsies brāļi Martins un Tomass Dukuri, toties sieviešu sacensībās Latvija būs pārstāvēta ar Endiju Tēraudu. Pagājušās sezonas PK pēdējās sacensībās Siguldā, kurās sadalīja arī Eiropas čempionāta medaļas, Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja 12. rezultātu 25 dalībnieču konkurencē, taču otrajā reizē startēja bez numura un tika diskvalificēta. Piektdien startam gatavojas pa 18 dalībniekiem sieviešu un vīriešu sacensībās. Ja izdosies veikt divus labus braucienus, Endija var iekļūt pat labāko sešniekā. Ja braucieni būs ar kļūdām, tad, visticamāk, divu braucienu summā jārēķinās ar vietu ap desmito.

Galvenās cerības pamatoti saistās ar vīriešu sacensībām. Šā gada februārī PK posmā un Eiropas čempionātā Siguldā brāļi Dukuri svinēja dubultuzvaru. Martins 11. reizi kļuva par kontinenta čempionu, savukārt Tomass bija otrais. Covid-19 pandēmija ir paretinājusi dalībnieku rindas, taču galvenie konkurenti Siguldā startēs. No pagājušās sezonas Siguldas posma sacensību labāko sešniekā piektdien nestartēs tikai olimpiskais čempions korejietis Sunbins Juns. Labākie Vācijas un Krievijas skeletonisti cīnīsies par vietām uz goda pjedestāla. Pasaules vicečempions Aksels Jungs atlases sacensībās neizturēja konkurenci Vācijas izlasē un Siguldā nebrauks, toties startēs pasaules čempions Kristofers Grothērs, bronzas medaļas ieguvējs Aleksandrs Gasners un jaunās paaudzes cerība Fēlikss Keisingers. Vācijas treneris Dirks Mačencs pēc sportistu rakstveidā izteiktās neapmierinātības ir pārgājis uz Krievijas izlasi, tāpēc būs interesanti, ko ar Mačenca sagatavoto tehniku parādīs Aleksandrs Tretjakovs un Ņikita Tregubovs.

Jaunas kamanas ir arī Martinam Dukuram. "Mums ar tēvu (Daini Dukuru) bija pat ļoti asa diskusija. Viņš redzēja, kā es mokos un ka tehnikas izvēlē man ir diezgan liela putra, tāpēc uzstāja uz ierasto kamanu izmantošanu sacensībās. Es paliku pie sava, ka šī ir pirmsolimpiskā sezona un ka jaunās kamanas ir jāpārbauda sacensībās," Dienai skaidroja Martins. Vecākais brālis Tomass brauks ar kamanām, kas izgatavotas pirms pāris gadiem. Tomass esot kļuvis ātrāks starta ieskrējienā, par spīti tam, ka 39 gadu vecumā PK apritē ir visilgāk startējošais skeletonists. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi