Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

M. Dukurs lūko atgriezties uz uzvaru takas; Zunte debitē PK izcīņā

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Dārta Zunte šodien Sanktmoricas trasē Šveicē aizvadīs Pasaules kausa sezonas sestā posma sacensības.

Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.10, bet otrajam starts būs plkst.11.45. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Tomass Dukurs trasē dosies ar ceturto numuru, bet viņa brālim Martinam būs 11.numurs. Sacensībām pieteikušies 27 skeletonisti.

Martins Dukurus uzvarēja sezonas pirmajās četrās sacensībās, pa diviem panākumiem gūstot Siguldā un Insbrukā. Pagājušajā nedēļā Eiropas čempionātā Vinterbergā viņš piekāpās Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam.

Tomass Dukurs visveiksmīgāk startēja sezonas ievadā Siguldā, kur bija ceturtais un otrais, bet nākamajos trīs posmos viņam bija vēl trīs vietas pirmajā desmitniekā.

Martins Dukurs Sanktmoricas dabīgajā ledus trasē svinējis septiņas uzvaras, bet Tomass trīsreiz bijis otrais, 2016.gadā šo pozīciju dalot ar brāli.

Posms Sanktmoricā būs zīmīgs ar to, ka sezonas pirmās sacensības aizvadīs olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1110 punktiem ir Martins Dukurs, bet tālāk ar 946 un 906 punktiem seko divi vācieši Aleksandrs Gasners un Fēlikss Kaizingers. Uzreiz aiz pirmā trijnieka ar 882 punktiem ir Tomass Dukurs.

Sievietēm pirmais brauciens būs plkst.13, bet otrais - pusstundu vēlāk.

Šajās sacensībās debiju Pasaules kausā piedzīvos 20 gadus vecā Zunte, kura startēs ar 17 numuru. Pieteikumā ir 21 skeletoniste, tāpēc, pirmajā braucienā apsteidzot kaut vienu konkurenti, latviete tiks pie iespējas startēts otrajā braucienā.

Kvotu dalībai Pasaules kausā Latvijai nodrošināja Endija Tērauda, taču jau iepriekš bija zināms, ka kādā no sacensībām tiks dota iespēja arī Zuntei. Jo īpaši svarīgi viņai ir startēt Sanktmoricā, kur nākamnedēļ Zunte spēkosies pasaules junioru čempionātā. Tikmēr 23 gadus vecā Tērauda šonedēļ cīnīsies pēc spēka otrajā līmenī jeb Starpkontinentālajā kausā.

Zunte Sanktmoricā startējusi tikai divas reizes, 2018.gadā piedaloties Starpkontinentālajā kausā un pasaules junioru čempionātā. Šosezon viņa piedalījusies tikai vienās sacensībās - decembrī latviete bija otrā Eiropas kausā Siguldā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1075 punktiem ir austriete Janīne Floka, otrā ar 998 punktiem ir nīderlandiete Kimberlija Bosa, bet trešā ar 970 punktiem ir vāciete Tīna Hermana. Tērauda ar 650 punktiem ir desmitā.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks Kēnigszē, bet janvāra beigās sportisti vēlreiz viesosies Īglsas trasē Austrijā.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi