Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Slēpošanas federācijas sadarbības vēršas Itālijas virzienā; Doršs vada komandu prestižajā akadēmijā

Latvijas Slepošanas federācija (LSF) lēmusi Latvijas čempionātus kalnu slēpošanā visās vecuma grupās pārcelt uz Itālijas Dolomītiem. Tas nebūt nenozīmē, ka apstājas sacensību dzīve Latvijā, jo zemākos līmeņos sacensību cikli risināsies pilnā sparā arī mūsu valstī. Tikmēr LSF prezidents Dinārs Doršs sācis vadīt U21 komandu prestižajā starptautiskajā slēpošanās akadēmijā.

“LSF vienmēr ir meklējusi labākos risinājumus būvēt sacensību un treniņu programmas saviem sportistiem, jau sen domājot par bāzes vietu Latvijas izlases sportistiem, savienojumā ar Latvijas čempionātu vai Baltijas kausu posmu rīkošanu. Jau vairākus gadus Baltijas kausa posms janvārī ir iekarojis uzmanību vienā no labākajām treniņu bāzēm Eiropā, par ko liecina atsevišķas publikācijas arī pasaulē,” uzsver LSF prezidents Dinārs Doršs.  

“Vietas nosaukums ir Pozza di Fassa, kas atrodas Val di Fassa ielejā pašā Dolomītu kalnu sirdī, bet paša kalna nosaukums, kur risinājušās sacensības, ir “Aloch”, kas tajā skaitā ik gadu uzņem Eiropas kausa posma sacensības vīriešiem, un ir būtiski apmeklēts no spēcīgāko pasaules komandu puses īpaši tehniskajās disciplīnās. Veiksmīga Baltijas kausa rīkošana ir atvērusi dialogu LSF būvēt pastāvīgas attiecības šajā nozīmīgajā treniņu un sacensību bāzē. Citu starpā Baltijas kausa sacensības elites līmenī iepriekšējos gadus tieši Pozza di Fassa ir pulcējušas sportistus no 35-40 valstīm,” lielo dalībvalstu skaitu un interesi par LSF rīkoto Baltijas kausu izceļ Doršs.

Mazāk ir ziņots par to, ka LSF prezidents Dinārs Doršs ir bijis uzrunāts no Francijas Alpos Tignes bāzētās Starptautiskās Slēpošanas akadēmijas “Apex2100” puses, lai vadītu prestižās slēpošanas akadēmijas U21 puišu komandu. “Apex2100” komandu, kuras ambīcijas kļūt par labāko kalnu slēpošanas akadēmiju pasaulē netiek slēptas, no šīs sezonas pārstāv arī mūsu Dženifera Ģērmane, kura bijusi uzrunāta īpašā stipendijas programmā.

“Sadarbība gājusi tālāk, jo sapratām, ka, apvienojot spēkus un resursus, spēsim radīt patiesi labu projektu, kas būtu “win-win” situācija visām iesaistītajām pusēm. Saprotot to, ka Apex2100 ar savu spēju sagatavot sportistus, sākot no U12 vecuma grupām līdz visaugstākajam līmenim (Apex2100 pārstāv ap 130 sportistu no 24 valstīm – aut.piez.), un LSF ar savu, ar kvalitātes zīmi apliecināto, organizatorisko resursu, apvienojoties spēs izteikt sadarbības piedāvājumu Val di Fassa, kas, kā minēts iepriekš, ir viena no labākajām treniņu un sacensību bāzēm pasaulē, lai būvētu mītnes vietu savu komandu programmām, kas nu jau soli pa solim sāk realizēties arī Latvijas izlases sportistu labā, kuri tieši šobrīd trenējas un startē Val di Fassa,” stāsta LSF prezidents.

Dinārs Doršs atzīst, ka , protams, tāls ceļš vēl ejams līdz acīm redzamiem rezultātiem, tomēr tieši šādi viņš redz iespēju piedāvāt mūsu sportistiem treniņu un sacensību iespējas visaugstākajā līmenī ar federācijas atbalstu un vismazākajiem finanasiālajiem ieguldījumiem no sportistu pašu puses. “Es pats šobrīd aktīvi vadu Apex2100 puišu U21 komandu, kuri kaut šobrīd vēl cīnās par šo iespēju, bet mēs ticam, ka tiks pārstāvēti pasaules junioru čempionātā no ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Jaunzēlandes, Francijas un Polijas. Vairākus treniņu, esot šeit Val di Fassa, esam aizvadījuši arī kopā ar mūsu Latvijas puišiem,” norāda Doršs un piebilst, ka šajā sakarā ir interesants un iepriekš nebijis gadījums, kad LSF vārds ir pieminēts starptautiskajā kalnu slēpotāju vidē ļoti atpazīstamajā žurnālā “Ski Racing Media” 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi