Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas kvartetam Pasaules kausa biatlonā posmā 12.vieta komandu stafetē; Norvēģijai ceturtā uzvara

Latvijas sportisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs un Aleksandrs Patrijuks ceturtdien Rūpoldingā Pasaules kausa biatlonā piektajā posmā ieņēma 12.vietu 4x7,5 kilometru stafetē, bet ceturto uzvaru četrās sezonas sacensībās svinēja Norvēģija.

Renārs Birkentāls guļus šaušanā bija spiests izmantot divas rezerves patronas, stāvus šaujot perfekti, un stafeti Edgaram Misem nodeva 13.vietā 44,5 sekundes aiz līderes Vācijas. Otrā bija Francija, trešās - ASV, bet ceturtā - Norvēģija.

Mise reizi kļūdījās šaušanā guļus, stafeti Rastorgujevam nododot 18.vietā minūti un 34,4 sekundes aiz Vācijas, kas par sekundi apsteidza Franciju, trešajā un ceturtajā vietā ierindojoties attiecīgi Norvēģijai un ASV.

Rastorgujevs guļus šaušanā netrāpīja pirmo, bet stāvus - trešo šāvienu, taču sašāva mērķus ar pirmo papildu patronu. Viņš savu posmu beidza 11.vietā minūti un 55,8 sekundes aiz līderes Norvēģijas.

Toties ievērojami mainījās līderu izvietojums, jo šaušanā guļus divus soda apļus nopelnīja amerikānis Džeiks Brauns, bet pēc šaušanas stāvus divus soda apļus mēroja vācietis Benedikts Dolls, bet vienu - francūzis Fabjēns Klods.

Otrā pēc trešā posma bija Francija, trešā - Šveice, ceturtā - Slovēnija un piektā - Itālija.

Patrijuks šaušanā guļus iztērēja vienu rezerves patronu, pakāpjoties uz desmito vietu, bet šaušanā stāvus iztērēja visas trīs rezerves patronas, finišējot 12.vietā, uzvarētājai Norvēģijai zaudējot trīs minūtes un 31,9 sekundes.

Uzvaru Norvēģijai izcīnīja Sturla Holms Lēgreids, Juhanness Dāle-Ševdāls, Tarjei Bē un Vetle Šostads Kristiansens, ar astoņām rezerves patronām finišējot pēc stundas deviņām minūtēm un 49,6 sekundēm.

Par 45 sekundēm atpalika septiņas rezerves patronas iztērējusī un divus soda apļus mērojusī Vācija, bet trešo vietu ar 10 rezerves patronām ieņēma Itālija.

Ceturtā 23 komandu konkurencē finišēja Francija, piektā - Austrija un sestā - Slovēnija.

Kopvērtējumā norvēģiem ir 360 punkti, otrā ar 270 punktiem ir Vācija, kurai ar 236 punktiem seko Francija. Latvija ar 97 punktiem ir pakāpusies uz 15.vietu.

Iepriekšējā posmā Oberhofā pēc Patrijuka un Mises veiktajiem posmiem Latvija tika apsteigta par apli un ierindojās pēdējā vietā 21 kvarteta konkurencē, Rastorgujevam un Birkentālam nemaz nedodoties distancē. Estešundā Latvijas četrotne bija 20., bet Hohfilcenē izcīnīja 14.vietu.

Šosezon visās trīs aizvadītajās stafetēs uzvaras bija izcīnījusi Norvēģija, visās trīs piedaloties brāļiem Tarjei un Juhannesam Tingnēsam Bē.

Jau ziņots, ka trešdien 4x6 kilometru stafetē sievietēm Baiba Bendika, Sanita un Sandra Buliņas un Annija Keita Sabule tika apsteigtas par apli un ieņēma 17.vietu 19 kvartetu konkurencē.

Piektdien 7,5 kilometru sprinta distanci veiks sievietes, bet sestdien 10 kilometru sprintu - vīrieši. Posms svētdien beigsies ar iedzīšanas sacensībām.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies Itālijas trasē Antholcā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi