Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kērlingisti uzvar Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra spēlē un kvalificējas play-off cīņām

Latvijas vīriešu kērlinga izlase trešdien svinēja piekto uzvaru Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā un kvalificējās play-off cīņām, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija.

Latvieši trešdien ar 12:7 pārspēja Austriju.

Latvija "nozaga" pirmo endu, bet trešajā izcīnīja trīs punktus, izvirzoties vadībā ar 4:1.

Lai arī austrieši pirms došanās lielajā pārtraukumā pietuvojās līdz 3:4, tomēr pēc tā Latvijas izlase izcīnīja vairāk punktu nekā piecos iepriekšējos endos kopā un izrāvās vadībā ar 9:3.

Austrija nepadevās un septītajā endā panāca 7:9, taču Latvijas izlase atbildēja ar trim punktiem astotajā endā, un pēdējie divi endi palika neizspēlēti.

"Iesildīšanās un spēles sākums tika veltīts akmeņu pētīšanai. Pa nakti akmeņi tika apstrādāti un bija kļuvuši "agresīvi" - krita divas - trīs pēdas vairāk. Ledu izdevās saprast pirmajiem un tas deva rezultātu," uz grūtībām trešdienas mačā norāda Latvijas izlases treneris Kārlis Smilga.

"Neliels atslābums un kļūdas septītajā endā ļāva pretiniekam paņemt negaidītus četrus punktus, taču spēles ritms tika saglabāts un izcīnīta pelnīta uzvara," bilst treneris. "Uzvaras panākumu atslēga bija komandas sadarbība un ātrāka ledus nolasīšana."

Kaut arī Latvijas izlasei atlikusi vēl viena apakšgrupas spēle ar Slovēniju, jau ir skaidrs, ka latvieši piektdien, plkst.14 pēc Latvijas laika, sacentīsies cīņā par vietu pusfinālā. Pretinieks vēl nav zināms.

Jau ziņots, ka iepriekšējās grupas cīņās Latvija uzvarēja Portugāles un Nīderlandes komandas (10:8 un 7:6), svētdien ekstraendā ar 4:6 atzina francūžu pārākumu, pirmdien ar 12:5 pārspēja Ungāriju un otrdien ar 9:2 pārspēja Beļģiju.

Ar piecām uzvarām sešās spēlēs Latvijas izlase savā grupā dala otro vietu ar Nīderlandi, kura, tāpat kā Francija, kas ieņem pirmo vietu ar sešām uzvarām, jau kvalificējusies izslēgšanas cīņām.

B divīzijas B grupā startē Austrija, Beļģija, Francija, Latvija, Nīderlande, Portugāle, Slovēnija, Ungārija, bet A grupā - Anglija, Igaunija, Īrija, Lietuva, Slovākija, Somija, Ukraina un Velsa.

Labākās trīs katras grupas komandas kvalificēsies "play-off" kārtai. Abu grupu pirmo vietu ieguvēji automātiski nokļūs pusfināla spēlē, bet pārējās izlases vienā mačā, tiekoties vienas grupas otrajai komandai ar otras grupas trešo vienību, noskaidros pārējos divus pusfinālistus. Abi finālisti nodrošinās tiesības savai valstij startēt nākamā gada Eiropas čempionāta A divīzijā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs, Aivars Avotiņš un treneris Kārlis Smilga.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi