Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kamaniņu braucēji ieņem ceturto vietu sezonas pirmajā komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Kristers Aparjods, kā arī brāļi Juris un Andris Šici svētdien 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasē ieņēma ceturto vietu Pasaules kausa pirmā posma komandu stafetē.

Tīruma sava brauciena beigu daļā pieļāva kļūda un stafetes dēlītim pieskārās kā piektā, tāpat misēklis gadījās Aparjodam, kurš uzrādīja tobrīd sesto rezultātu. Šici aizvadīja stabilu braucienu, taču Latvijai neizdevās pakāpties augstāk par ceturto vietu. Vēlāk startēja spēcīgās Krievijas un Vācijas komandas, abām piedzīvojot kritienus, taču vāciešiem izdevās sasniegt finišu.

Uzvaras laurus plūca Austrijas kvartets ar Madeleinu Egli, Dāvidu Glairšeru un Tomasu Šteiju/Lorencu Kolleru sastāvā - viņi finišēja trīs minūtēs un 6,953 sekundēs.

ASV komanda zaudēja 0,375 sekundes, bet vēl trīs sekundes tūkstošdaļas atpalika Itālijas četrotne. Latvieši uzvarētājiem zaudēja 1,397 sekundes, bet goda pjedestāls bija 1,019 sekunžu attālumā.

Sacensībās piedalījās 14 komandas, no kurām četras nefinišēja.

Pagājušajā sezonā Latvijas komanda kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Vācija.

Jau ziņots, ka sestdien olimpiskajā trasē vīriešu konkurencē vieniniekiem Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks ieņēma 11. vietu, Riks Kristens Rozītis 12., Gints Bērziņš 14. un Kristers Aparjods 23.vietu. Savukārt divnieku sacensībās brāļi Šici izcīnīja trešo vietu, bet piektajā vietā ierindojās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

Sieviešu sacensībās Tīruma bija septītā, Kendija Aparjode finišēja 13., Sigita Bērziņa 18. un Elīna Ieva Vītola 23.vietā.

Pirmajam Pasaules kausa posmam bija pieteikušies 170 kamaniņu braucēji no 27 valstīm: 57 sievietes, 53 vīrieši un 30 divnieki.

Pēc tam atlēti dosies uz Sočiem, kur aizvadīs divus posmus - 27./28.novembrī un 4./5.decembrī. Turpinājumā 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi