Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas bobsleja izlase uz pasaules čempionātu devusies ar trim divnieku ekipāžām

Latvijas bobsleja izlase uz šīs sezonas pēdējo svarīgāko startu - pasaules čempionātu - devusies ar trim divnieku ekipāžām, vēstīts Latvijas bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) mājaslapā.

Šajā nedēļas nogalē Vācijā Altenbergas trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta medaļas divnieku, bet nākamajā nedēļas nogalē - četrinieku ekipāžām. Latvijas līdzjutējiem šīs sacensības būs īpaši interesantas, jo uz tām devušies visi trīs divnieku piloti - Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš - kopā ar saviem stūmējiem.

Kvotas uz pasaules čempionātu noskaidrojās pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma, kas šosezon bija pēdējais etaps divniekiem. Noskaidrojies, ka latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē varēs cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos ar divām. 

Tāpat pasaules čempionātam pārliecinoši kvalificējās brāļi Tomass un Martins Dukuri.

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras. 

Šajā nedēļas nogalē Altenbergā notiks bobsleja sacensības divnieku ekipāžām - gan vīriešiem, gan sievietēm. Visas trīs Latvijas komandas jau ir Vācijā un gatavojas sacensībām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien Siguldā norisinājās Pasaules kausa posms, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts. Dubultuzvaru Pasaules kausa posmā un Eiropas čempionātā svinēja brāļi Dukuri. M.Dukurs līdz ar panākumu šajā etapā kļuva par vienpadsmitkārtējo Eiropas čempionu un deviņkārtējo Pasaules kausa uzvarētāju. Svētdien Eiropas meistarsacīkstēs startēja skeletoniste Endija Tērauda, bet viņa pēc pirmā brauciena tika diskvalificēta.

Tikmēr Ķibermaņa un Matīsa Mikņa divnieks abās sacensību dienās izcīnīja uzvaru, kamēr Melbārdis ar stūmēju Intaru Dambi sestdien nestartēja, bet svētdien ierindojās piektajā vietā Pasaules kausa ieskaitē, bet pozīciju augstāk Eiropas čempionātā.

Precizēta otrā rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi