Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas biatlonisti pasaules čempionāta jauktajā stafetē veic pusi no distances, uzvaru izcīnot Norvēģijai

Latvijas jauktās stafetes komanda trešdien Oberhofā, Vācijā, pasaules čempionāts biatlonā tika apsteigta par apli un ieņēma priekšpēdējo, 25.vietu, kamēr uzvaru izcīnīja Norvēģijas kvartets, kuram zelta godalgas pēdējā posmā nodrošināja Jūhanness Tīngness Bē.

Pirmo posmu Latvijai veica Annija Keita Sabule, kurai šaušanā guļus visu piecu mērķu aizvēršanai vajadzēja pielietot trīs rezerves patronas. Latviete līderēm zaudēja vairāk nekā minūti un trasē atgriezās pēdējā, 26.pozīcijā. Šaušanā stāvus tika ņemta vēl viena papildu patrona un stafete Baibai Bendikai tika nodota ar gandrīz jau četru minūšu deficītu.

Bendika šaušanā guļus izmantoja divas rezerves patronas, bet stāvus - vienu. Cēsniece atguva Latvijai vienu pozīciju, taču ceļā uz stafetes maiņu tika apsteigta par apli, tādējādi Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise neizgāja uz starta.

Norvēģijas komanda stafeti sāka nesekmīgi, jo šaušanā stāvus Ingrīda Lanmarka Tandrevolla neaizvēra vienu mērķi un bija spiesta veikt soda apli, kā dēļ no līderiem atpalika gandrīz minūti. Martei Ulsbū-Reiselannai bija veiksmīgāka šaušana, bet Sturla Holms Lēgreids šāva nekļūdīgi, iztiekot bez rezerves patronu izmantošanas. 

Norvēģi atgriezās cīņā par medaļām un Bē pēdējā posmā pārspēja Tomasu Džakomelu un Kantēnu Fijonu-Majē. Norvēģijas komandas finiša laiks bija viena stunda četras minūtes un 41,9 sekundes, itāļi zaudēja 11,6 sekundes, bet francūži - 55,9 sekundes. Norvēģi un francūži izmantoja pa deviņām papildu patronām, čempioniem veicot arī vienu soda apli, bet itāļi ņēma talka sešas rezerves patronas.

No 26 startējušajām komandām sešas tika apsteigtas par apli. Ātrāk par latviešiem sacensības noslēdza Kazahstāna.

Pēc vienas brīvdienas piektdien un sestdien notiks sprints, bet svētdien - iedzīšanas. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi