Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas biatlonisti izcīna 14.vietu Pasaules kausa posma stafetē

Latvijas biatlonisti Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls, Andrejs Rastorgujevs un Edgars Mise svētdien Austrijā izcīnīja 14.vietu Pasaules kausa otrā posma 4x7,5 kilometru stafetē.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Norvēģijas kvartets, kura sastāvā bija Sturla Holms Lēgreids, Tarjeijs Bē, Jūhanness Tingness Bē un Vetle Šostads Kristiansens. Norvēģi šāva precīzi ar piecām papildu patronām, finišējot vienā stundā 15 minūtēs un 38,5 sekundēs.

Otrās vietas ieguvēji francūži, kuriem bija par vienu rezerves patronu vairāk, finišēja 28,7 sekundes vēlāk, bet 66,9 sekundes atpalika vācieši, kuri mēroja vienu soda apli un pielietoja deviņas rezerves patronas. Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Itālija, Ukraina un Zviedrija.

Pirmais trijnieks bija tāds pats, kā sezonas pirmajā posmā Estešundā. 

Norvēģija vadību ieguva ceļā uz trešo stafetes maiņu, kad Tarjeijs Bē sadzēsa 12 sekunžu deficītu pret Emiljēnu Žakelēnu un stafeti nodeva jau 6,3 sekundes priekšā francūžiem.

Latvijas komanda iztika bez soda apļiem, ņemot talkā 12 papildu patronas. Norvēģiem latvieši zaudēja piecas minūtes un 50 sekundes. No 20 startējušajām komandām piecas tika apdzītas par apli.

Patrijuks šaušanā visu mērķu aizvēršanai kopā izmantoja trīs rezerves patronas, pēc pirmās ugunslīnijas viņš bija 14., bet pēc otrās ieņēma 15.pozīciju. Stafeti viņš Birkentālam nodeva 17.pozīcijā 100 sekundes aiz līderiem francūžiem.

Līdz savai pirmajai šaušanai Birkentāls vienu pozīciju atguva un aizvēra visus mērķus ar vienas papildu patronas palīdzību. Trasē latvietis atgriezās stabilā 14.vietā un arī šaušanā stāvus paņēma vienu rezerves patronu, sacensības turpinot tajā pašā pozīcijā.

Rastorgujevs stafeti pārņēma nepilnas 15 sekundes aiz 13.pozīcijā esošajiem igauņiem, bet līdz šaušanai guļus viņš jau bija priekšā ziemeļu kaimiņiem. Perfekta šaušana alūksnietim ļāva nostiprināties 13.vietā, bet stāvus vajadzēja ņemt talkā visas trīs patronas, taču savu pozīciju viņš nemainīja.

Mise stafeti saņēma ar 20 sekunžu starpību starp 12. un 14.pozīciju. Izmantojot viss trīs rezerves patronas, šaušanā guļus izdevās iztikt bez soda apļiem, taču trasē viņš atgriezās 14.vietā 14 sekundes aiz slovēņiem. Pēc lietuvieša neveiksmes Mise pakāpās uz 13.vietu un šo pašu pozīciju ieņēma arī pēc pēdējās šaušanas, kurā pielietoja vienu papildu patronu. Finišā gan nācās par septiņām sekundes desmitdaļām piekāpties bulgāriem.

Svētdien 4x6 kilometru stafetē sievietēm Latvijas biatlonistes nestartēja.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies Lencerheides trasē Šveicē.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi