Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klimata pārmaiņu dēļ SOK atliek 2030.gada ziemas olimpisko spēļu vēlēšanas

Klimata pārmaiņu dēļ Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) uz laiku pārceļ 2030.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietas vēlēšanas.

Kā otrdien paziņoja SOK, olimpisko spēļu norises vietas komisijai būs nepieciešams ilgāks laiks, lai izvērtētu klimata izmaiņas un to ietekmi uz sniega un ledus sporta veidiem, līdz ar to vēlēšanas nenotiks tām paredzētajā laikā 2023.gada SOK sesijā.

"Ir nepieciešama plašāka diskusija par klimata pārmaiņām, ilgtspējīgu ziemas sportu, nākotnes iespējām un izaicinājumiem," teikts SOK paziņojumā. "Pēc komisijas lūguma, SOK valde nolēma dot tai vairāk laika visu šo faktoru izpētei, lai varētu pieņemt pareizos un labākos lēmumus par nākamajām norises vietām."

SOK olimpisko spēļu izpilddirektors Kristofs Dubī arī neizslēdz iespēju, ka ziemas olimpiskās spēles varētu rotēt starp pilsētām un reģioniem, ja potenciālās mājvietas varētu sniegt apliecinājumus par atbilstošām (mīnus grādu pēc Celsija skalas) temperatūrām desmit gadu nogrieznī tradicionālajā spēļu norises laikā februārī.

Tomēr Dubī norādīja, ka šīs diskusijas vēl ir jāpabeidz un iespējama gan 2030.gada, gan 2034.gada ziemas olimpisko spēļu mājvietas paziņošana vienlaicīgi.

Pašlaik uz olimpiskajām spēlēm ir trīs pretendenti Soltleiksitija (ASV), Vankūvera (Kanāda), Saporo (Japāna). Visas pilsētas iepriekš jau uzņēmušas Ziemas spēles.

2026.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Milānā un Kortīnā d'Ampeco (Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi