Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ķibermaņa pilotētais divnieks EČ bobslejā ieņem ceturto vietu

Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāža sestdien Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa (PK) posmā bobslejā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts (EČ), ieņāma piekto vietu, EČ esot vietu augstāk, bet Emīls Cipulis ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu ierindojās attiecīgi 14. un 11.vietā.

Tā kā trase katru gadu tiek veidota no jauna, arī starta un trases rekorda atskaite tiek sākta katru sezonu. Tāpēc trīs pirmie braucēji pirmajā braucienā sasniedza trases rekordus.

Ķibermanis, kurš startēja ceturtais, laboja starta rekordu (5,11 sekundes) un veica labu braucienu, labi izgāja "Zirga pakavu" un ar mazām neprecizitātēm sasniedza jaunu rekordu arī finišā - minūte un 6,31 sekunde.

Pirmais Ķibermaņa rekordus pārspēja ar astoto numuru braukušais krievs Rostislavs Gaitjukevičs, kurš startā sasniedza 5,07 sekundes, bet finišā pārspēja Ķibermani par 0,13 sekundēm.

Cipulis ar Kleinbergu, startējot ar 18.numuru, uzreiz pēc starta vairākkārt iestūrēja trases apmalē, neprecīzi izbrauca no "Shamrock" virāžās, iestūrējot apmalē, bet kopumā veica diezgan labu braucienu, pēc pirmā brauciena ieņemot 13.vietu un brauciena uzvarētājam zaudējot 0,75 sekundes.

Turpinājumā labāko laiku - minūte un 5,89 sekundes sasniedza vācietis Frančesko Frīdrihs duetā ar stūmēju Torstenu Margisu.

Otro vietu pēc pirmā brauciena ieņēma viņu tautieša Johannesa Lohnera pilotētais divnieks, atpaliekot par 0,25 sekundēm, trešo - kanādieša Džastina Kripsa divnieks (+0,26).

Gaitjukevičs (+0,29) ieņēma ceturto vietu, bet uzreiz aiz viņa ierindojās Ķibermanis (+0,42), kuram sekoja brits Breds Hols (+0,49).

Arī otrajā braucienā starts Cipuļa ekipāžai nesanāca. Pilots skrēja par ilgu, un stūmējs lēca bobā jau tad, kad kamanas brauca ārā no starta renes. Līdz ar to latvieši vēl vairāk nekā pirmajā braucienā sitās pret apmalēm. Arī turpmākais brauciens bija sliktāks nekā pirmajā braucienā, un nācās atkāpties vienu vietu uz leju.

Ar 14.vietu otrajā braucienā Cipuļa ekipāža izcīnīja 14.vietu PK posmā, bet EČ vērtējumā bija vienpadsmitā, uzvarētājam Frīdriham zaudējot 1,59 sekundes.

Ķibermanis pieļāva mazas kļūdiņas, iestūrējot apmalē pēc izejas no "Shamrock" virāžas, taču nosargāja savu pozīciju, ierindojoties piektajā vietā PK vērtējumā un ceturtajā - EČ. Braucienā viņam ceturtais labākais rezultāts, bet divu braucienu summā no Frīdriha viņš atpalika par 0,55 sekundēm.

Kripss sasniedza jaunu trases rekordu - minūte un 5,80 sekundes, taču vēl bija jābrauc diviem vācu divniekiem.

Lohneram neizdevās apsteigt Kripsu, kļūdoties "Wall" virāžas izejā, kas izraisīja vēl vairākas kļūdas.

Uzvaru PK posmā un EČ izcīnīja Frīdrihs, kurš ar daudzām kļūdām nobrauca otro braucienu, taču pirmajā braucienā iegūtais pārsvars palīdzēja uzvarēt. Braucienā viņam otrs labākais rezultāts, bet divu braucienu summā Frīdrihs trasē pavadīja divas minūtes un 11,76 sekundes.

0,19 sekundes atpalika Kripss, bet 0,36 sekundes - Lohners. Ceturtais 0,45 sekundes aiz Frīdriha bija Gaitjukevičs, sesto vietu ieņēma Hols (+0,62), bet EČ vērtējumā sesto vietu ieņēma vācieša Kristofa Hāfera ekipāža (+0,93).

Posmā piedalījās 27 ekipāžas.

Pasaules kausu šosezon pēc aizvadītiem astoņiem posmiem ieguva vācietis Frančesko Frīdrihs ar 1703 punktiem. Uz otro vietu ar 1530 punktiem pēdējā posmā pakāpās kanādietis Džastins Kripss, bet labāko trijnieku ar 1521 punktu noslēdza krievs Rostislavs Gaitjukevičs.

Ķibermanis ar 1120 izcīnītiem punktiem pēdējā posmā pakāpās par trim vietām un ieņēma astoto vietu. Cipulis, kurš ar četros posmos sakrātiem 398 punktiem ierindojās 24.pozīcijā, bet Dāvis Kaufmanis ar 160 punktiem trijos posmos ierindojas 28.vietā 35 punktus guvušo ekipāžu vidū.

Jau ziņots, ka piektdien sacensībās skeletonā Martins Dukurs 11.reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un 12.reizi izcīnīja Eiropas čempiona titulu, kamēr Tomass Dukurs ieņēma septīto vietu.

Sieviešu konkurencē Endija Tērauda PK posmā ieņēma 21., bet EČ - 12.vietu.

PK kopvērtējumā T.Dukurs ierindojās astotajā, bet Tērauda - 21.vietā.

Svētdien bobslejā notiks sacensības četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi