Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa ekipāža otrā pēc PČ pirmajiem diviem braucieniem

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāža sestdien Vācijas trasē Altenbergā ieņem otro vietu pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem, bet Oskara Melbārža četrinieks ierindojas 16.vietā.

Pirmajā braucienā Ķibermanis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Spriņģi un Matīsu Mikni startā sasniedza otru labāko laiku un ar kļūdiņu trases vidū sasniedza piekto labāko laiku braucienā 0,11 sekundes aiz līderiem.

Melbārža kamanām ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Intaru Dambi un Edgaru Pirogu gadījās misēklis startā, Melbārdim ar kāju aizķeroties aiz boba aptecētāja. Ar gana labu braucienu turpinājumā neizdevās tikt augstāk par 17.vietu +0,82 sekundes aiz līderiem.

Pēc pirmā brauciena līderpozīcijas ar vienādu laiku vadībā atradās divas vācu ekipāžas - Frančesko Frīdriha, kura ekipāža laboja trases starta rekordu, un Johannesa Lohnera četrinieki, no kuriem par piecām sekundes simtdaļām atpalika trešā vācu ekipāža ar pilotu Niko Valteru.

Otrajā braucienā Melbārdis startā gan sasniedza par deviņām sekundes simtdaļām sliktāku laiku, taču to izdarīja bez kļūdas un, labi veicot trasi, sasniedza devīto ātrāko laiku braucienā un pakāpās uz 16.vietu kopvērtējumā 22 ekipāžu konkurencē 1,06 sekundes aiz līdera Valtera četrinieka.

Ķibermaņa četriniekam startā radās kritiska situācija Kaufmanim netrāpot uz kāpšļa, bet stūmējs ar vingrotāja izveicību iekļuva savā vietā bobā, nezaudējot daudz laika. Finišā četrinieks sasniedza labāko laiku braucienā un pakāpās uz otro vietu, Valteram zaudējot vien 0,05 sekundes. Trešais vienu sekundes simtdaļu aiz Ķibermaņa ir Lohners, bet ceturto vietu dala kanādieša Džastina Kripsa un Frīdriha, kurš veica sliktu braucienu, četrinieki.

Savainojuma dēļ nestartē Ķibermaņa stūmējs Arvis Vilkaste, bet savainojums pēc piedzīvojumiem startā ir arī Kaufmanim, televīzijas tiešraidē LVT 7 kanālā zināja teikt Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Trešajā braucienā svētdien kamanas startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti noslēgs sacensības.

Četrinieku sacensībās Latvijai ir viens čempionu tituls - to 2016.gadā izcīnīja Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Vilkasti un Jāni Strengu. Pērn sudrabu izcīnīja Ķibermanis, Miknis, Vilkaste un Strega, savukārt bronzas godalgu 2009.gadā saņēma Jānis Miņins, Dreiškens, Melbārdis, Dambis un 2015.gadā Melbārdis, Dreiškens, Vilkaste, Strenga.

Pasaules kausa sezonā Ķibermanis četrās no astoņām sacensībām kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot pa divām otrajām un divām trešajām vietām, bet kopvērtējumā viņš bija ceturtais. Melbārdis startēja Eiropas kausa apritē, bet jaunais pilots Ralfs Bērziņš no piecām sacensībām labāko rezultātu uzrādīja Kēnigszē, kur bija septītais.

Kopvērtējumā triumfēja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš ir favorīts arī šajā nedēļas nogalē notiekošajā čempionātā.

Jau ziņots, ka Ķibermanis ar stūmēju Mikni pagājušajā ned''elā izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās. Tikmēr olimpiskais čempions Melbārdis ar Dambi bija 12.vietā, bet Bērziņš ar Spriņģi ieņēma 17.pozīciju. 

Par pasaules čempionu tika kronēts titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Torstenu Margisu. 

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi