Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kaparkalējs pārspēj Pasaules kausā trīsdesmitniekā tikušo Igaunijas līderi un uzvar LČ un FIS sprintā

Svētdien “Fischer Slēpošanas centrā” Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā FIS sprinta sacensībās dramatiskajā un ļoti aizraujošajā finālā vīriešiem kritienu piedzīvoja viens no galvenajiem favorītiem Raimo Vīgants, bet spraigajā duelī par uzvaru Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla (EJZOF) čempions no Madonas Lauris Kaparkalējs pārspēja Pasaules kausa posmos vairākas reizes trīsdesmitniekā tikušo igauni Martinu Himmu, pēc gada pārtraukuma atkal kļūstot par sprinta čempionu. Sievietēm uzvarēja igauniete Teilora Ojaste, bet labākā no Latvijas bija otro vietu ieguvusī Kitija Auziņa, nosargājot sprinta čempiones titulu.

Vīriešu sprinta sacensības spēcīgā sastāva dēļ piesaistīja lielu uzmanību. “Fischer slēpošanas centrā” uz starta izgāja trīs augstākā līmeņa sacensībās sprintā trīsdesmitniekā tikušie – Raimo Vīgants (olimpiskajās spēlēs), Martins Himma un lietuvietis Modestas Vaičulis (abi Pasaules kausa posmos), kā arī EJZOF zelta medaļu izcīnījušais Lauris Kaparkalējs, nupat pasaules junioru čempionātā trīsdesmitniekā iekļuvušais madonietis Silvestrs Švauksts. Bija pieteicies, bet tomēr nestartēja pagājušajā sezonā PK posmā 18. vietu un U23 17. vietu sprintā izcīnījušais igaunis Karls Sebastians Dremļuga.

Pusapaļā 25. jubileja Raimo Vīgantam sanāca gaužam neveiksmīga, saskaroties ar vairākām kļūmēm. Vispirms kvalifikācijā olimpisko spēļu 20. vietas ieguvējs no Madonas krita ledainajā trasē un ielidoja nožogojumā. Pēc tam viņš izslēgšanas kārtās sekmīgi aizcīnījās līdz finālam, kur, arī esot priekšgalā, piedzīvoja vēl vienu kritienu, kas neļāva aizstāvēt 2023. gadā iegūto sprinta titulu, finišējot finālā noslēdzošajā 6. vietā un nopelnot bronzu LČ pieaugušajiem.

Toties sekmīga diena sanāca citam madonietim Laurim Kaparkalējam, kurš spraigā cīņā apsteidza šīs sezonas sākumā otro reizi karjerā Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušo igauni Himmu un pēc gada pārtraukuma kļuva par uzvarētāju elitē. Trijnieku noslēdza mēneša sākumā pasaules junioru čempionātā 24. vietu sprintā izcīnījušais madonietis Silvestrs Švauksts, tiekot jau pie trešās junioru zelta medaļas šajā gadā. Ceturtā vieta un sudrabs pieaugušajos Nikam Saulītim.

Piekto vietu ieguva lietuvietis Modestas Vaičulis, kurš PK posmos vienu reizi ir ticis trīsdesmitniekā, bet tieši aiz fināla septītajā vietā ierindojās kādu laiku sacensībās nestartējušais Roberts Slotiņš. Ļoti labi sevi kvalifikācijā parādījušais siguldietis Bruno Bilans, esot labākajam no jauniešu V18 grupas, nepārvarēja ceturtdaļfinālu, savā grupā tiekot pie bronzas, bet pusfinālā iekļuvušie arkādieši Dāvis Kalniņš un Jēkabs Skolnieks beigās nopelnīja attiecīgi zeltu un sudrabu. Pusfināla divpadsmitnieku noslēgušais Gustavs Sināts tika pie junioru sudraba. 

Sieviešu konkurencē atšķirībā no vīriešiem izpalika intriga, jo visas trīs pieaugušo grupas pārstāves iekļuva trijniekā, katrai stabili iegūstot savu godalgoto vietu. Neskatoties uz to, ka pirms nedēļas abas noslēpoja Tartu maratonu 63km klasikā, igauniete Teilora Ojaste un Kitija Auziņa izcīnīja pirmās divas vietas. Par uzvarētāju kļuva Igaunijas čempione sprintā Ojaste. Auziņa finišēja otrā un aizstāvēja sprinta čempiones godu, tai pat laikā izcīnot jau trešo zeltu trijos startos šogad Latvijas čempionātā. Trijnieku noslēdza rīdziniece Samanta Krampe, kurai kārtējā otrā vieta Latvijas pārstāvju vidū.

Pārējās bija U18 jauniešu pārstāves, kā arī divas juniores. Ceturtā finišēja lietuviete Egle Savickaite, bet aiz viņas finālā noslēdzošajās divās vietās ierindojās Jaunatnes olimpisko spēļu ceturtdaļfināliste un jauniešu grupas čempione Linda Kaparkalēja (Madona) un junioru konkurences pirmās vietas ieguvēja Adriāna Šuminska no Krāslavas.

Tieši aiz fināla septītajā vietā ierindojās jauniešu grupas sudraba medaļas ieguvēja Amanda Reilija Zariņa (Arkādija), kura pagājušajā vasarā uzvarēja Latvijas čempionātos jaunietēm riteņbraukšanā dažās disciplīnās, bet aiz rīdzinieces astotā bija Daugavpili pārstāvošā Martīne Djatkoviča, kurai bronza pie jaunietēm. Devītā finišēja otrā junioru konkurencē Adriāna Osmane no Rīgas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi