Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jubilārs Pinturo triumfē PK kopvērtējumā, kā arī milzu slaloma disciplīnā

Francijas klanu slēpotājs Aleksis Pinturo, kuram sestdien aprit 30 gadi, tika kronēts par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju, kā arī ieguva Mazo kristāla globusu milzu slaloma disciplīnā.

Sestdien Šveicē Pasaules kausa sacensībās sportisti spēkojās milzu slalomā.

Uzvaru divu braucienu summā svinēja Pinturo, kurš finišēja ar laiku divas minūtes un 15,75 sekundes. Viņš par 0,20 sekundēm apsteidza horvārtu Filipu Zubčiču, bet uzvarētāja tautietis Matjē Fevrs atpalika 0,21 sekundi.

Pinturo sīvākais konkurents kopvērtējumā šveicietis Marko Odermats milzu slalomā samierinājās ar 11.vietu.

"Vairākus gadus esmu smagi strādājis, tāpēc priecājos, ka ieguldītais darbs atmaksājas," teica Pinturo. "Patiesi priecājos, ka izdevās izcīnīt Lielo un arī Mazo kristāla globusu."

Milzu slaloma disciplīnā Pinturo uzvaru izcīnīja, iekrājot 700 punktus, kamēr Odermats sekoja ar 649 punktiem. Zubčičs trešo vietu ieguva ar 606 punktiem.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Pinturo uzvarēja ar 1200 punktiem, izcīnot Lielo kristāla globusu. Par 107 punktiem mazāk bija Odermatam, bet Marko Švarcs no Austrijas trešo vietu ieņēma ar 774 punktiem.

Pinturo ir tikai trešais Francijas kalnu slēpotājs, kuram vienas sezonas laikā izdevies uzvarēt milzu slaloma kopvērtējumā, kā arī visu disciplīnu ieskaitē.

Jau ziņots, ka atceļot ceturtdien Lencerheidā ieplānotās Pasaules kausa sacensības kalnu slēpošanā, Mazo kristāla globusu supergigantā nodrošinājis austrietis Vincents Krīhmairs.

Jau iepriekš šajā disciplīnā par sezonas čempioni kļuva šveiciete Lara Guta-Berami. Nenotiekot ātruma disciplīnām, samazinājās Gutas-Berami un viņas tautieša Odermata izredzes iegūt Lielo kristāla globusu.

Trešdien sniegputeņa dēļ tika atcelti mači nobraucienā, tādējādi Mazos kristāla globusus ieguva itāliete Sofija Godža un šveicietis Beāts Foics. Arī ceturtdien laiks bija nelabvēlīgs un miglas dēļ nenotika sacensības supergigantā.

Krīhmairs iepriekšējās trīs sezonas kopvērtējumā palika otrais, bet šogad plūca uzvaras laurus, savu tuvāko sekotāju Odermatu apsteidzot par 83 punktiem. Tikmēr Gutas-Berami pārsvars pār itālieti Federiku Brinjoni bija 198 punkti, kas nav sadzēšams vienās sacensībās.

Sievietes sestdien aizvada sacensības slalomā, bet vīri šajā disciplīnā startēs svētdien. Dāmas svētdien spēkosies milzu slalomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi