Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ieklausīsies savās sajūtās

Kristers Aparjods: tas bija ikdienišķs kritiens ar ļoti neveiksmīgu piezemēšanos.

Sezonu norakstīt vēl nav gatavs viens no Latvijas kamaniņu braukšanas izlases līderiem Kristers Aparjods, kurš iepriekšējās nedēļas nogalē treniņbraucienā pirms Pasaules kausa posma piedzīvoja sāpīgu kritienu un lauza vienu no pēdas kauliem. Skaidrs, ka sportistam ies secen mājas trasē Siguldā janvāra pirmajā pusē paredzētais Eiropas čempionāts, tomēr viņš ir apņēmības pilns pārspēt ārstu prognozes par sezonas beigām un cer sēsties kamanās nākamā mēneša beigās Kēnigszē paredzētajās pasaules meistarsacīkstēs.

Aparjods sāpīgo kritienu piedzīvoja Oberhofas trasē, kurā pirms nepilniem diviem gadiem izcīnīja Eiropas čempionāta godalgu. "Pats sakļūdījos, pats vien biju vainīgs. Rezultātā sanāca it kā ikdienišķs kritiens ar ļoti neveiksmīgu piezemēšanos, jo pēdas pirkstu daļa iestrēga laika uzņemšanas sistēmā, tāpēc potīte pagriezās," neveiksmīgo epizodi vēlreiz izdzīvoja 22 gadus vecais sportists. "Pirmā un vienīgā doma uzreiz bija nenormālas sāpes kājā. Uzreiz sapratu, ka kaut kas nav lāgā, jo pat nevarēju pats piecelties un nostāvēt."

Jau Vācijā Aparjodam tika konstatēts kaula lūzums, ko apstiprināja ārsti dzimtenē. "Veltņa kauls ir pārlūzis uz pusēm, taču vismaz nav nobīdījuma. Teiksim tā, varēja būt arī daudz trakāk," secināja Aparjods. Visticamāk, sezona viņam ir beigusies, lai gan sportists pats nevēlas atmest cerību, ka pagūs atgriezties kamanās līdz janvāra beigās Kēnigszē paredzētajam pasaules čempionātam. "Viens ir tas, ko saka ārsti, cita lieta, ko es pats pēc kāda laika jutīšu. Gribētos ticēt, ka sezona vēl pavisam nav noslēgusies. Esmu optimists."

Vēl nedēļu pirms kritiena Aparjods izcīnīja šīs sezonas pirmo godalgu Pasaules kausa individuālajās sacensībās un ar entuziasmu gatavojās sezonas turpinājumam. "Dubulta sāpe, jo viens, kas ies secen, ir savās mājās paredzētais Eiropas čempionāts, bet man vēl ir pēdējais gads U-23 vērtējumā, kur tiešām vajadzētu parādīt... Vēl nevar zināt. Gribu ticēt, ka varēšu atgriezties vismaz uz pasaules čempionātu," atkārtoja Kristers.

Pēdējos gados tieši Aparjods visbiežāk veidojis svarīgu stafetes komandas posmu svarīgākajās sacensībās. Arī šosezon, kad sportists aizvadījis par vienām sacensībām mazāk, viņš kopvērtējumā ieņem augstāko vietu no latviešiem vīriešu konkurencē.

Pēdējais šī kalendārā gada Pasaules kausa posms nedēļas nogalē notiks Vinterbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi