Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiduka Tour de Ski sestajā posmā ierindojas 30.vietā

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien prestižo sacensību Tour de Ski sestajā posmā, kurā sportistes sacentās desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopēju startu, ierindojās 30.vietā, kamēr uzvaru izcīnīja Natālija Ņeprajeva no Krievijas.

Uzvaru šajā etapā svinēja Ņeprajeva, kura tuvāko sekotāju Katarīnu Henigu no Vācijas apsteidza par 2,4 sekundēm, bet Ebu Andešsoni no Zviedrijas par 4,1 sekundi.

Sacensību kopvērtējuma līdere Džesika Diginsa no ASV ierindojās devītajā pozīcijā, Ņeprajevai zaudējot 24 sekundes.

Eiduka sacensību sestajā posmā, kurā viņa startēja pirmo reizi karjerā, līderei zaudēja vienu minūti un 56 sekundes, ierindojoties 30.vietā. Par šādu sniegumu viņa nopelnīja 88,48 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Ceturtdien vienai no sacensību favorītēm Linnai Svānai no Zviedrijas konstatēja saslimšanu ar Covid-19, taču atkārtotas pārbaudes neuzrādīja vīrusa klātesamību, tāpēc viņai ļāva startēt arī sestajā etapā. 

Svāna no līderes iepalika nepilnas 50 sekundes un ieņēma 13.pozīciju.

Līdzšinējos piecos "Tour de ski" posmos trīsdesmitniekā iekļuvusī Eiduka ceturtdien nolēma, ka turpinās dalību arī nākamajos etapos, pirmo reizi mēģinot aizvadīt visu tūri.

Sacensību kopvērtējuma līdere Diginsa savu tautieti Roziju Brenanu apsteidz par 22 sekundēm, bet vēl 36 sekundes zaudē Krievijas pārstāve Jūlija Stupaka. Eiduka amerikānietei zaudē nedaudz vairāk par sešām ar pusi minūtēm un ieņem 25.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 580 punktiem ieņem Brenana, Tatjana Sorina no Krievijas iekrājusi 488 punktus, taču Diginsas kontā 432 punkti. Eiduka ar 87 punktiem ieņem 31.vietu. U-23 konkurencē Eiduka atrodas piektajā pozīcijā.

Tikmēr vīru sacensībās piekto reizi sešos posmos uzvaru izcīnīja Krievijas pārstāvis un pērnā gada čempions Aleksandrs Boļšunovs, kurš par 1,8 sekundēm apsteidza itāli Frančesko de Fabiani. Trešās vietas ieguvējs Aleksejs Červotkins atpalika 3,7 sekundes.

Boļšunovs pie uzvaras netika sacensību pirmajā etapā, kad notika sprinta sacensības. Tajās panākumu svinēja itāli Federiko Pelegrīni, kurš piektdien ierindojās vien 36.pozīcijā. 

Piektdien Boļšunovam uzvaru izdevās izraut finiša taisnē.

Aiz vadošā trijnieka ierindojās Iļja Semikovs no Krievijas, viņam sekoja tautietis Ivans Jakimuškins, bet vācietis Janošs Brugers ierindojās sestajā pozīcijā.

Sacensību kopvērtējumā Boļšunovs tuvāko sekotāju Morisu Manifikā no Francijas apsteidz par vairāk nekā divām ar pusi minūtēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā Boļšunovs pirmo vietu ieņem ar 808 punktiem, Jakimuškins seko ar 377 punktiem, bet par pieciem mazāk ir Pelegrīni.

Jau ziņots, ka Eiduka piektdien 1,4 kilometru sprinta brīvajā stilā kvalifikācijā ierindojās 15.vietā, bet vēlāk ceturtdaļfinālā bija lēnākā starp sešām sportistēm savā slēpojumā. Vēlāk Eiduka tika klasificēta 26.pozīcijā. Sestdien Eiduka Šveicē ierindojās 24.vietā desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopīgu startu, bet iedzīšanās dienu vēlāk viņa spēja pakāpties uz 22.pozīciju.

"Tour de Ski" piektajā posmā - desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā - Eiduka ierindojās 26.pozīcijā.

Ceturtdien slēpotājiem bija atpūta, bet sestdien sportistus sagaida sprinta sacensības. Tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam tā bija debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi