Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiduka Tour de Ski desmit kilometru slēpojumā ar intervālu startu ierindojas 22.pozīcijā

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien prestižo Tour de Ski sacensību ceturtajā etapā desmit kilometru brīvā stila slēpojumā ar intervālu startu ierindojās 22.pozīcijā, kamēr uzvaras laurus plūca amerikāniete Džesija Diginsa.

Diginsa, kura trešajā posmā izcīnīja uzvaru, nepārspēta bija arī otrdien, kad desmit kilometrus brīvā stila slēpojumā veica 25 minūtēs un 14,5 sekundēs, par 14,8 sekundēm apsteidzot savu tautieti Roziju Brenanu, kamēr Eba Andešsone no Zviedrijas iepalika 22,2 sekundes.

Eiduka otrdien pirmo reizi karjerā piedalījās Tour de Ski sacensību ceturtajā dienā, demonstrējot ļoti solīdu sniegumu. Latvijas slēpotāja uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 32,2 sekundes, ierindojoties 22.pozīcijā.

Par šādu sniegumu Eiduka nopelnīja 48,70 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus. 

Latvijas vadošā distanču slēpotāja nepilnas septiņas sekundes zaudēja pozīciju augstāk esošajai Krievijas sportistei Natālijai Ņeprajevai, kura karjeras laikā jau paspējusi tikt pie bronzas medaļas gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs.

Eiduka Toblahā ieradās svētdienas vakarā un šodienas laikā arī izlems, vai turpināt dalību arī atlikušajos Tour de Ski posmos, jo šosezon priekšā vēl ir starti pasaules U-23 un arī pieaugušo čempionātā.

Tikmēr vīru konkurencē vairs nebūs redzams šo sacensību debitants Raimo Vīgants, kurš jau devies mājup.

Kopumā sacensībās startēja 52 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 540 punktiem ir Brenana, Tatjana Sorina no Krievijas seko ar 454 punktiem, bet Diginsas rēķinā 389 punkti. Eiduka nopelnījusi 82 punktus un ierindojas 30.pozīcijā, kamēr U-23 konkurencē viņai piektā vieta.

Vēlāk 15 kilometrus brīvajā stilā mēroja arī vīri. Šajā disciplīnā Krievijas sportisti saviem konkurentiem neatstāja nekādas cerības, aizņemot pirmās piecas vietas, bet kopumā vadošajā desmitniekā bija tikai trīs slēpotāji, kuri nepārstāv lielvalsti.

Uzvaru svinēja pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Aleksandrs Boļšunovs, kurš savu tautieti Denisu Spicovu apsteidza par 8,3 sekundēm, kamēr vēl viens Krievijas pārstāvis Ivans Jakimuškins uzvarētājam zaudēja 13,9 sekundes.

Uzreiz aiz vadošā trijnieka ierindojās Aleksejs Červotkins un Artjoms Maļcevs, bet vēl no Krievijas sportistiem desmitniekā ielauzās arī Jevgēņijas Belovs un Andrejs Meļņičenko.

Vīru sacensībās kopumā piedalījās 62 sportisti, bet vēl viens slēpotājs neizgāja uz starta. 

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 708 punktiem ir Boļšunovs, 360 punkti ir itālim Federiko Pelegrīno, kamēr trešo vietu ar 296 punktiem ieņem norvēģis Juhanness Klēbo, kurš šogad seriālā nestartē.

Jau ziņots, ka Eiduka piektdien 1,4 kilometru sprinta brīvajā stilā kvalifikācijā ierindojās 15.vietā, bet vēlāk ceturtdaļfinālā bija lēnākā starp sešām sportistēm savā slēpojumā. Vēlāk Eiduka tika klasificēta 26.pozīcijā. Sestdien Eiduka Šveicē ierindojās 24.vietā desmit kilometru klasiskā stila slēpojumā ar kopīgu startu, bet iedzīšanās dienu vēlāk viņa spēja pakāpties uz 22.pozīciju.

Pirmdiena slēpotājiem bija brīva, bet otrdien Dienvidtiroles pilsētiņā Toblahā notiek 10/15 kilometru slēpojums brīvajā stilā ar intervāla startu, kam sekos iedzīšana trešdien.

Turpinājumā slēpotāji dosies uz Valdifjemmi, kur pēc vienas atpūtas dienas 8.janvārī cīnīsies 10/16 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopēju startu. Nākamajā dienā būs sprints, bet tūre noslēgsies 10.janvārī, sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā, lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība būs 420 metri, bet stāvākajā kāpumā būs jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalās Indulis Bikše, kurš Tour de Ski startēja iepriekšējos četrus gadus.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija ir pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi jau divas reizes, tad 21 gadu vecajam Vīgantam tā bija debija

Eiduka iepriekšējās divās reizēs Tour de Ski piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres. Decembrī slēpotāja neizslēdza iespēju, ka šogad veiks visu tūri.

Šogad Tour de Ski nepiedalās titulētā Norvēģijas komandas, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

Tour de Ski seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres Tour de France parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

pievienota 10.-14.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi