Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Aparjods: Biju patālu no skaistajiem braucieniem, tāpēc par medaļām dalīts prieks

Draudzīgā trase uzsmaidīja

Sarežģītos laikapstākļos veiksmīgs Pasaules kausa izcīņas 2. posms Altenbergā izvērtās kamaniņu braucējam Kristeram Aparjodam, kurš nebūt ne ar labākajiem braucieniem izcīnīja bronzas godalgu individuālajās sacensībās un Latvijas komandas sastāvā tāda paša kaluma medaļu ieguva arī stafetē, kurā apsteidza trases saimniekus vāciešus. Labāko desmitniekā iekļuva arī Kristera māsa Kendija Aparjode, kā arī Elīza Tīruma un brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža.

"Sajūtas ir divējādas. Protams, par medaļām ir prieks, bet gandarījuma par veiktajiem braucieniem īsti nav. Tie bija patālu no foršajiem un skaistajiem – gribētos veikt beidzot divus labus un stabilus braucienus,: laikrakstam Diena sajūtās dalījās Aparjods. Viņš neslēpa, ka individuālajās sacensībās klāt stāvējusi arī veiksme, jo sacensību dienā kļuva ievērojami siltāks, tāpēc strauji pasliktinājās ledus kvalitāte un lielas priekšrocības radās tiem, kuri otro braucienu veica agrāk. "Lai gan pirmajā braucienā startēju viens no pēdējiem, braucu diezgan labi, līdz sakļūdījos un zaudēju kādas divas sekundes desmitdaļas. Pat nezinu, kā iegrozītos sacensības, ja nebūtu šīs kļūdas, jo tad man arī otro braucienu nāktos veikt vēlu, kad ledus jau bija krietni sliktāks," minējumu formā sacensības Altenbergā šķetināja Kristers. Viņš atcerējās, ka laiku pa laikam Pasaules kausā gadās šādas sacensības, kad laikapstākļu dēļ priekšrocības ir pirmo braucienu vājāk veikušajiem sportistiem, tomēr šādās reizēs nekad neesot bijis mērķa izmantot to savā labā. "Speciāli nočakarēt pirmo braucienu? Nu nē!" kategoriski iebilda sportists un uzsvēra, ka vislielākais gandarījums ir par paša labi paveiktu darbu, kas vainagojas ar augstvērtīgu rezultātu. 

Aparjods neslēpa, ka ar Altenbergas virāžām sadraudzējies jau pirmajā tikšanās reizē. Pat debijas sezonā Pasaules kausā viņš šajā trasē izcīnīja devīto vietu, un desmitniekā tur bijis visās četrās līdzšinējās sacensībās. Tostarp pērn, kad izcīnīta ceturtā vieta un līdz godalgai pietrūka divu sekundes simtdaļu. "Šī trase iepatikās jau ar pirmo reizi, jo baigi labi aizgāja. Šī nedēļa vienīgi bija mazliet atšķirīga, jo pirms sacensībām diezgan pamatīgi samainījās laikapstākļi." 

Savu labāko braucienu nedēļas nogalē Aparjods veica stafetes sacensībās, tomēr pēc viņa startējušie brāļi Šici trases lejasgalā aizķēra bortu, zaudējot vērtīgas sekundes desmitdaļas. "Ja godīgi, finišā pat necerējām, ka būs medaļa, taču pēc mums startējušās spēcīgās Austrijas un Vācijas komandas negaidīti palika aiz mums. Viss labs, kas labi beidzas, lai gan šajā situācijā nākas aizdomāties, ka turpat jau bija arī vēl augstākas vietas aizsniedzamas!"

Pretēja emociju gamma individuālajās sacensībās bija Artūram Dārzniekam, kuram augsts starta numurs deva iespēju iekārtoties trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena, taču uz slikta ledus otrais brauciens bija neveiksmīgs, un sportistam nācās samierināties ar vietu trešā desmita vidū – viszemāk no latviešiem. Dienu iepriekš tik krasu svārstību rezultātos nebija. Brāļi Šici ekipāžu konkurencē abos braucienos bija ceturtie un šo vietu ieņēma arī summā, savukārt Kendija Aparjode un Elīza Tīruma ar diviem stabiliem braucieniem bija uzreiz aiz labāko sešinieka. 

Sezona nākamajās divās nedēļās turpināsies Oberhofā un Vinterbergā un arī pēc pārtraukuma atsāksies Vācijā ar tradicionālo Jaunā gada posmu Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi