Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Distanču slēpotājs Vīgants izcīna devīto vietu pasaules U-23 čempionātā

Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants ceturtdien Vācijā izcīnīja devīto vietu pasaules U-23 čempionāta 30 kilometru sacensībās brīvajā stilā ar kopēju startu.

Par čempionu kļuva norvēģis Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš finišēja pēc vienas stundas 12 minūtēm un 42,0 sekundēm. Sudraba godalgu ar 7,4 sekunžu deficītu izcīnīja krievs Sergejs Ardeševs, bet trešais bija norvēģis Hovards Musebī, kurš zaudēja 40,5 sekundes.

Vīgants uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 6,6 sekundes, kas deva 12.vietu 53 finišējušo sportistu konkurencē. Goda pjedestāls bija vairāk kā divu minūšu attālumā, bet līdz septītajai vietai bija aptuveni piecas sekundes.

Par savu sniegumu Vīgants nopelnīja 84,89 FIS punktus.

Pirmajos sešos kilometros latvietis bija trešajā desmitā, bet pēc tam stabili turējās lielajā grupā, kas bija aiz pirmā astotnieka. Pēdējos 1200 metros viņš no 14.vietas pakāpās uz devīto pozīciju.

Jau ziņots, ka svētdien Vīgants ieņēma 50.vietu 1,3 kilometru sprintā brīvajā stilā, nepārvarot kvalifikāciju, bet otrdien bija 42.pozīcijā 15 kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar intervālu startu.

Trešdien ar nozīmīgu ierakstu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē junioru čempionāta sacensības noslēdza Patrīcija Eiduka, kura izcīnīja ceturto vietu 15 kilometru sacensībās brīvajā stilā ar kopēju startu. Sestdien sprintā brīvajā stilā viņa kvalifikācijā bija trešā, bet finālsacensībās izcīnīja 13.vietu, savukārt pirmdien latviete bija 27.vietā piecu kilometru klasiskā stila slēpojumā ar intervālu startu.

Nedēļas nogalē būs stafetes, kurās Latvija nebūs pārstāvēta.

Iepriekšējos divus gadus pasaules junioru čempionātā Šveicē un Somijā Latviju pārstāvēja četri slēpotāji, bet šoreiz uz Vāciju devās divi. Latvijas Slēpošanas federācijas noteiktos kritērijus bija izpildījuši četri slēpotāji, bet pēc atbildīgo personu un arī sportistu treneru veiktā izvērtējuma un izteiktā priekšlikuma tika pieņemts lēmums uz pasaules junioru čempionātu sūtīt tikai Vīgantu un Eiduku.

Eidukai tas bija jau trešais pasaules junioru čempionāts. Tik daudz reizes neviena no Latvijas sportistēm nav startējusi junioru grupā, bet no puišiem trīs starti junioros ir vienīgi Indulim Bikšem. Ari iepriekšējās reizes Eiduka nostartēja lieliski, sasniedzot Latvijas vēsturē augstākās vietas junioru čempionātos - 2018.gadā sprintā izcīnīta desmitā vieta, bet 2019.gadā  piecu kilometru distancē iegūta 11.vieta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi